ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ελληνικός τουρισμός 2017: +7% οι διανυκτερεύσεις ξένων- Πέφτει ο εσωτερικός τουρισμός





Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνικός τουρισμός 2017: +7% οι διανυκτερεύσεις ξένων- Πέφτει ο εσωτερικός τουρισμός

Aύξηση 7,1% καταγράφεται το 2017 στις διανυκτερεύσεις μη κατοίκων στα τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας, αντιπροσωπεύοντας το 80% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας πραγματοποίησαν την περασμένη χρονιά 85,7 εκατ. διανυκτερεύσεις στα καταλύματά της, από σύνολο 106,8 εκατ. στη χώρα το 2017.

Αντίθετα, αρνητικό ήταν το πρόσημο στις διανυκτερεύσεις Ελλήνων στο εσωτερικό της χώρας, καταδεικνύοντας επιδείνωση των μεγεθών του εσωτερικού τουρισμού. Η μείωση στις διανυκτερεύσεις Ελλήνων σε σχέση με το 2016 φθάνει το 3,4% και το σύνολό τους διαμορφώνεται σε 21,1 εκατ.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης από ταξιδιώτες του εξωτερικού, ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων στη χώρα το 2017 παρουσιάζει αύξηση 4,8%. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τον εισερχόμενο τουρισμό, δίπλα στην Κροατία (το 93% των διανυκτερεύσεων γίνεται από ξένους), την Κύπρο (95%), το Λουξεμβούργο (90%), τη Μάλτα (96%) και το Λίχτενσταϊν (98%).

Στην Ευρώπη καταγράφηκαν συνολικά 3,25 δισ. διανυκτερεύσεις το 2017 (αύξηση 5,1% από το 2016), εκ των οποίων οι μισές σχεδόν οφείλονται σε μη κατοίκους. Οι διανυκτερεύσεις από τον εσωτερικό τουρισμό παρουσίασαν αύξηση 3,5% και οι διανυκτερεύσεις από τον εισερχόμενο +7%.Δείτε τον πίνακα…