ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανικός τουρισμός 2018: Όλες οι νέες τάσεις στα ταξίδια



Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνικός τουρισμός: Πάνω από 910.000 Ρώσοι τουρίστες το 2017


Η επαφή με τους ντόπιους, η ανακάλυψη μοναδικών γαστρονομικών εμπειριών καθώς και η ολιστική ευεξία είναι ανάμεσα στα κορυφαία κίνητρα των Αμερικανών για ταξίδια το 2018.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της American Express σε δείγμα 2.000 Αμερικανών, οι κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, παρουσιάζουν αύξηση 44%.

Το 57% έχει θέσει ως στόχο ταξιδίων για το 2018 να εξερευνήσει κάποιο νέο προορισμό.
Το 43% δήλωσαν ότι ο εντοπισμός ενός εστιατορίου σε κάποια ζωντανή γειτονιά είναι μία από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες στις διακοπές.

Ο αυθορμητισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Για το 52% το να χαθεί στον προορισμό και να ανακαλύψει τυχαία κρυμμένα καταστήματα και εστιατόρια αποτελεί αξιομνημόνευτη ανάμνηση από τις διακοπές ενώ το 49% προτιμά ταξίδια με το στοιχείο της περιπέτειας και του εντυπωσιασμού.
Το 56% προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα για καλύτερες υπηρεσίες το 2018 και το 53% θέλει να απολαμβάνει ιδιαίτερη φροντίδα στα ταξίδια.

Το 68% των Αμερικανών που λατρεύουν τα πολυτελή ταξίδια, κάνει κράτηση για θέσεις premium στις αερομεταφορές (πρώτη θέση ή business).

Το 22% ανέφερε ότι ο σημαντικότερος στόχος για το 2018 είναι η αποσύνδεση από την τεχνολογία, την εργασία και την καθημερινότητα.

Το 53% των Αμερικανών προτιμά μια κοινωνική εμπειρία διακοπών κατά την οποία θα μπορούν να συζητούν με ομοϊδεάτες ταξιδιώτες και το 57% αναζητά αλληλεπίδραση με τους ντόπιους. 
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί των Αμερικανών για το 2018 είναι οι ακόλουθοι…

1. Μπαλί
2. Κόστα Ρίκα
3. Ντουμπάι
4. Λονδίνο
5. Πορτογαλία (Λισαβόνα και Πόρτο)
6. Ρώμη
7. Τελ Αβίβ
8. Γιούτα
9. Βιετνάμ (Ανόι και Ho Chi Minh)
10. Ζυρίχη