ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Παγκόσμια απογείωση στα επιχειρηματικά ταξίδια





Αποτέλεσμα εικόνας για επιχειρηματικά ταξίδια
Αν και το διαδίκτυο μας έχει φέρει πιο κοντά και έχει εκμηδενίσει αποστάσεις, τα επιχειρηματικά ταξίδια «καλά κρατούν» και θα κρατούν.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, προβλέπει την παγκόσμια ανάπτυξη τους έως το 2020, με αύξηση 7%.

Η συνολική αγορά επαγγελματικών ταξιδιών δημιούργησε πωλήσεις ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων παγκοσμίως το 2016.

Σχεδόν $ 284 δισεκατομμύρια δαπανούν ετησίως ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πέρα από το να δουν πελάτες τους ή προμηθευτές οι επαγγελματίες ταξιδεύουν για συνέδρια και εκθέσεις που σχετίζονται με τη βιομηχανία τους.
Επιπρόσθετα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ταξίδια κινήτρων για να παρακινήσουν τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα στην αγορά επαγγελματικών ταξιδιών, να έχει καθιερωθεί η συντομογραφία M.I.C.E. που σημαίνει συναντήσεις, κίνητρα, συνέδρια και έκθεση.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μέση ημερήσια αποζημίωση που έδιναν οι εταιρείες στους εργαζόμενους που ταξίδευαν για δουλειά το 2016, ανήλθε σε περίπου $ 322,96.
Οι επιχειρηματικές ταξιδιωτικές δαπάνες παγκοσμίως έφθασαν τα $ 1,3 το 2016 και προβλεπόταν να φτάσουν τα $ 1,6 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2020.
Εργασία, ανέσεις και φόβοι…
Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, μερικές από τις ανέσεις που αναζητούν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι η δωρεάν Wi-Fi σύνδεση στο δωμάτιο, δωρεάν πρωινό, υπηρεσία δωματίου και προσωπικό που μπορεί να μιλήσει τη μητρική τους γλώσσα, ενώ μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους είναι οι καθυστερήσεις πτήσεων.