ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ειδήσεις Εν Συντομία

Συνάντηση με το σύλλογο Ναυπηγών
Αποτέλεσμα εικόνας για Συνάντηση με το σύλλογο Ναυπηγών
Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδας είχε πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανίδης, ευχαρίστησε τον κ. Κουρουμπλή για την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και παρέδωσε υπόμνημα του Συλλόγου, γύρω από τα όσα ακούγονται μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα γύρω από την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ώστε να μην θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο. κ Μανίδης έθεσε το ζήτημα των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, για τεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και ο κ. Κουρουμπλής τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, με στόχο τη σύσταση ειδικών σχολείων για τη μαθητεία τεχνιτών που χρειάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες. Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι έχει δρομολογήσει την αναζωογόνηση 11 επαγγελματικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι και η ειδικότητα του ναυπηγομαραγκού. Συζητήθηκαν ακόμα, θέματα που αφορούν τις κατασκευές πλοίων και τη φορολόγησή τους.


Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του CABRERA
Αποτέλεσμα εικόνας για Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του CABRERA
Στην επίσημη παρουσίαση της επιχείρησης ανέλκυσης του ναυαγίου του Φ/Γ “CABRERA” παρέστη την 27 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 μμ, στο λιμάνι του Λαυρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Η ανέλκυση του πρυμναίου τμήματος του πλοίου κρίθηκε αναγκαία από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Την επιχείρηση έχουν αναλάβει τρεις εταιρίες (SMIT, MEGATUGS, ANTIPOLLUTION), με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό. 
Το τμήμα του πλοίου που ανελκύστηκε, θεωρείται απόβλητο και θα οδηγηθεί σε διαλυτήριο στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει σταθερά την ανέλκυση όλων των ναυαγίων, που αποτελούν επιβαρυντικά στοιχεία για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει εντολή για την ανέλκυση των ναυαγίων του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” και του “Sea Diamond


Συνεργασίες του ΥΝΑΝΠ με το Πανεπιστήμιο Πειραιά
Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεργασίες του ΥΝΑΝΠ με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Συνάντηση με τη νεοεκλεγμένη πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα από 1ης Δεκεμβρίου, είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης στενής συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Ναυτική Εκπαίδευση, οι ναυτιλιακές σπουδές, τα πληροφοριακά συστήματα, καθώς και επικείμενες διεθνείς συνεργασίες του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου σε θέματα ναυτιλίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο νεοεκλεγμένος πρύτανης Άγγελος Κόττιος, ο αντιπρύτανης Παντελής Παντελίδης, ο οποίος επανεξελέγη, η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΠΕΙ Χριστίνα Κοντογουλίδου, η καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας Μαρία Μπακόλα, και ο καθηγητής Δημήτρης Ποτενσιανάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το κλείσιμο της Monarch παρέσυρε σε πτώχευση την A1 Travel


Η Chadwell Travel, η οποία δραστηριοποιείται ως A1 Travel, δήλωσε πτώχευση λόγω των εξόδων που προέκυψαν μετά την κατάρρευση της Monarch Airlines.Το online -και με τηλεφωνικό κέντρο- τουριστικό πρακτορείο που εδρεύει στο Ilford και είναι επίσης κάτοχος Atol, μετέφερε κάτι λιγότερο από 100.000 επιβάτες το χρόνο από την CAA. Δραστηριοποιούταν κυρίως στην Ισπανία, στην Ιταλία και την Τουρκία.
Η Broadway Travel έχει αναλάβει τις μελλοντικές κρατήσεις και θα “προστατεύσει” το κομμάτι της διαμονής των διακοπών για τους πελάτες του πρακτορείου που δεν έχουν ακόμη ταξιδέψει. Σύμφωνα με μια έγκυρες πηγές, προέκυψε ότι η πτώχευση του Α1 Travel έγινε λόγω της κατάρρευσης της Monarch, του πέμπτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, στις αρχές του Οκτωβρίου.