ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Πονοκέφαλος για τους πράκτορες το νέο περιβάλλον κρατήσεων





Αποτέλεσμα εικόνας για Πονοκέφαλος για τους πράκτορες το νέο περιβάλλον κρατήσεων

Καθόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που από την 1η Νοεμβρίου, η British Airways και η Iberia θα αρχίσουν να χρεώνουν τέλη για κρατήσεις μέσω νέου καναλιού διανομής (NDC).
Η Lufthansa AG χρεώνει ήδη αυτό το τέλος με 16 ευρώ για κρατήσεις μέσω του παραδοσιακού συστήματος GDS από το 2015.
Η μετάβαση στο νέο περιβάλλον NDC προσθέτει σύγχυση -λόγω πολυπλοκότητας- σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πράκτορες θα κάνουν κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, ανέφεραν οι πράκτορες στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο τους.
Αντίθετα ο Yanik Hoyles, διευθυντής της NDC στην IATA, υποστήριζει ότι το σύστημα θα απλοποιήσει τις κρατήσεις και θα βοηθήσει τους πράκτορες να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.
Η IATA θεωρεί την αλλαγή θετική τόσο για τους πράκτορες όσο και για τις αεροπορικές εταιρείες, διότι το NDC επιτρέπει και στα δύο μέρη μεγαλύτερη ευκολία στη φόρτωση και την εμπορία αποθεμάτων στον καταναλωτή έναντι των παραδοσιακών καναλιών GDS.
tourismtoday.gr