ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Σπιναλόγκα: Οδεύει για Unesco


Αποτέλεσμα εικόνας για Σπιναλόγκα: Οδεύει για Unesco


Η προσπάθεια ένταξης της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, Aικατερίνη Τζιτζικώστα.
Η ένταξη της Σπιναλόγκας είναι σε προτεραιότητα λόγω του συστηματικού έργου που έχει προηγηθεί από ομάδες εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Μάλιστα, προανήγγειλαν στενότερη συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η επίτευξη του στόχου θα ανοίξει το δρόμο και για την προετοιμασία του φακέλου ένταξης στον συγκεκριμένο κατάλογο και της Κνωσού.