ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Καταγραφή και προστασία της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του project Lab4Dive


Αποτέλεσμα εικόνας για Καταγραφή και προστασία της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάςΑποτέλεσμα εικόνας για Καταγραφή και προστασία της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Στις 23 Maiou 2017 διεξήχθη στα γραφεία της Atlantis Συμβουλευτικής ΑΕ η εναρκτήρια συνάντηση του project “Lab4Dive” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Implementation of the European Maritime and Fisheries Fund Work Programme 2016, Action 1.2.1.4 – Blue Labs: innovative solutions for maritime challenges”. Το έργο ξεκίνησε το Μάρτιο του 2017, έχει διάρκεια δύο ετών, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 428.821 ευρώ. Συντονιστής του έργου είναι η εταιρεία Atlantis Συμβουλευτική ΑΕ και συμμετέχουν επίσης τοΙνστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο της Ανκόνα (Universita Politecnica delle Marche) και η εταιρεία 3D Research SRL (Ιταλία).

Το Lab4Dive στόχο έχει το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός καινοτόμου, διαθέσιμου στην αγορά και ανταγωνιστικού προϊόντος, που θα χρησιμοποιείται από τους καταδυόμενους αρχαιολόγους για την έρευνα, καταγραφή και προστασία της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθεί ένα υποβρύχιο tablet, το οποίο θα βοηθήσει στη βελτίωση των ερευνών και της καταγραφής των υποβρύχιων αρχαιολογικών χώρων. Το tablet θα συνδυαστεί με ένα σταθμό εφοδιασμένο με περιβαλλοντολογικούς ανιχνευτές, κάμερα υψηλής ανάλυσης και σύστημα ακουστικού εντοπισμού.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από την Atlantis Συμβουλευτική ΑΕ ως συντονίστρια, σε συνεργασία με άλλους τρεις φορείς από την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι προκλήσεις του έργου αναμένεται να αντιμετωπισθούν με τη δημιουργία ενός διεθνούς Blue Lab το οποίο θα οργανώσει και ενισχύσει την ενεργή συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών, ερευνητών και τοπικών ενδιαφερομένων μερών.