ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Θαλάσσιους λέοντες χρησιμοποιεί παρανόμως ως ατραξιόν τουριστική επιχείρηση στην Κέρκυρα


Αποτέλεσμα εικόνας για Θαλάσσιους λέοντες χρησιμοποιεί παρανόμως ως ατραξιόν τουριστική επιχείρηση στην Κέρκυρα


Η Πανελλήνια Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την νεώτερη γνωμοδότηση του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τους κλόουν- θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα, στην οποία επισημαίνεται το προφανές: η χρήση τους στο πρόγραμμα τοπικής τουριστικής επιχείρησης αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση του Ν.4039/2012, Άρθρο 12.

Ας σημειωθεί ότι η αλλαγή της αρχικής εκτίμησης του σχετικού Τμήματος προήλθε μετά τη δική της ενημέρωση, όπως αναφέρεται μέσα στην ίδια τη γνωμοδότηση, αφού τα στοιχεία τα οποία απέστειλαν αρχικά η Δ/νση Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν περιλάμβαναν ούτε το οπτικοακουστικό αποδεικτικό υλικό, το οποίο η ΠΦΠΟ τους έχει καταθέσει από τον Ιούλιο του 2016 ουτε καν το σχετικό διοικητικό πρόστιμο της Λιμενικής Αστυνομίας Κερκύρας, του οποίου η επικύρωση εκκρεμεί εδώ και 11 μήνες.

“Μετά από αυτή την ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, ώστε οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα να προχωρήσουν σε αυτά που ζητά ο νόμος”, αναφέρει η ΠΦΠΟ, που είναι:
1. Την άμεση επικύρωση του διοικητικού προστίμου των 10.000 ευρώ, το οποίο επέβαλε η Λιμενική Αστυνομία Κερκύρας τον Ιούλιο του 2016
2. Την άμεση επικύρωση του διοικητικού προστίμου των 20.000 ευρώ το οποίο προκύπτει από τη φετινή (16/6/2017) καταγγελία της ΠΦΠΟ για τη συνεχιζόμενη παρανομία της εν λόγω επιχείρησης (Ν.4039/2012, Άρθρο 21, παρ. 2α)
3. Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της παρανομούσας επιχείρησης για διάστημα 1 μηνός έως και 1 έτους (Ν.4039/2012, Άρθρο 21, παρ. 2β)
4. Τον έλεγχο της νομιμότητας (α) κατοχής των δύο θαλάσσιων θηλαστικών (β) διαβίωσής τους εντός θαλάσσιας πλατφόρμας στα χωρικά ύδατα της Κέρκυρας και (γ) των συνθηκών διαβίωσής τους στα πλαίσια της ευζωίας τους (Ν.4039/2012, Άρθρο 1)

“Η αρχική μας καταγγελία προς τις αρμόδιες αρχές στην Κέρκυρα για αυτήν την εξόφθαλμη παρανομία έγινε το 2012, και επί πέντε χρόνια ακούμε ψέματα, δικαιολογίες και αποποίηση ευθυνών. Προφανώς η κοροϊδία δεν έχει όρια: έχει, όμως, η υπομονή μας- και μόλις τα ξεπέρασε”.


Το βίντεο είναι του 2015, αλλά η κατάσταση συνεχίζεται