Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Τουρισμός: Ο βροχερός καιρός ωθεί τους Βρετανούς σε ηλιόλουστους προορισμούς τον Αύγουστο


Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρισμός: Ο βροχερός καιρός ωθεί τους Βρετανούς σε ηλιόλουστους προορισμούς τον Αύγουστο

Ο βροχερός καιρός σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την TUI, οι Βρετανοί επιλέγουν διακοπές 3 ή 4 ημερών, με τις Βαλεαρίδες νήσους να αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς. Και αυτό γιατί η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες δυο εβδομάδες στα ισπανικά νησιά "δίνει" ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Άλμα στις αναζητήσεις το τελευταίο 15θήμερο καταγράφει και η πλατφόρμα Skyscanner, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Οι αναζητήσεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 22% και ιδιαίτερα για την Ίμπιζα, τη Βαρκελώνη, το Αλικάντε, το Φάρο και την Τενερίφη. 

Ως προς την τάση των σύντομων διακοπών, υπενθυμίζεται ότι έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας έδειξε ότι πλέον περιορίζονται οι διακοπές των δυο εβδομάδων και οι Βρετανοί στρέφονται στα ταξίδια κάτω της μιας εβδομάδας. Η μικρότερης διάρκειας διακοπές αποδίδονται στην άνθηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου