ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Νέος εκπαιδευτικός κύκλος με ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας



Αποτέλεσμα εικόνας για ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας



Μετά από τις επίμονες προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ) και των σωματείων-μελών της, η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, τήρησε τη δέσμευσή της και με μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων θέτει ξανά σε λειτουργία τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας.

“Η προτεραιότητα που δίνεται στην σωστή επαγγελματική εκπαίδευση των ξεναγών μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς και η τάση που διακρίνεται στην προκήρυξη να καλυφθούν οι ανάγκες της τουριστικής αγορές σε ξεναγούς που μιλούν σπάνιες γλώσσες”, αναφέρει η ΠΟΞΕΝ.

“Ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η πιστοποίηση του επιπέδου ξένων γλωσσών και η εισαγωγή των υποψηφίων δε θα γίνει με ειδικές εξετάσεις για ξεναγούς, όπως ίσχυε παλαιότερα και όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με πιστοποιητικά όπως αυτά αναφέρονται στο Παράρτημα Γλωσσομάθειας των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση.

Θα επισημάνουμε για ακόμα μια φορά ότι η ανάγκη χρήσης της ξένης γλώσσας από τους δημοσίους υπαλλήλους, δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την επιβεβλημένη άριστη χρήση της ξένης γλώσσας από τους ξεναγούς, για τους οποίους αποτελεί το βασικότερο όργανο εργασίας, οπότε βρίσκουμε άστοχη αυτήν την εξομοίωση”.