Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Τουρισμός: Τα Μάλια στρέφονται στις οικογένειες- Stop στους νεαρούς ΒρετανούςΑποτέλεσμα εικόνας για Τουρισμός: Τα Μάλια στρέφονται στις οικογένειες- Stop στους νεαρούς Βρετανούς
Περί τις 10.000 κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μπλόκαραν οι ξενοδόχοι στα Μάλια της Κρήτης σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν οικογένειες τουριστών από άλλες αγορές της Ευρώπης και να αλλάξουν το προφίλ του προορισμού.
Οι αρχές της περιοχής αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια νέα καμπάνια που έχει στόχο να τοποθετήσει εκ νέου στην ταξιδιωτική αγορά προορισμούς που υπόσχονται σε βρετανούς ταξιδιώτες ηδονιστικές διακοπές με ποτό, σεξ, ναρκωτικά και πάρτι.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χερσονήσου, κ. Ευθύμιου Μουντράκη, στους Times, η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια.
Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και οτιδήποτε συμβεί, τονίζει ο κ. Μουντράκης, αλλά ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός της Κρήτης που φέρνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ στο νησί.
Τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να «κοσκινίζουν» τους πελάτες τους, δίνοντας από το 2018 προτεραιότητα στις οικογένειες, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία. To 95% των ξενοδοχείων αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν νεαρούς Βρετανούς.
Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες της αστυνομίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν οτι έχουν πραγματοποιήσει 189 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είναι νόμιμες στο Ην. Βασίλειο και συχνά εισπνέονται μέσω μπαλονιών. 
Τον Ιούλιο ένα 18χρονο κορίτσι από τη Βρετανία έπεσε σε κώμα μετά από εισπνοή τέτοιων αερίων στα Μάλια, και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Περισσότερες από 6 εκατ. κρατήσεις εκτιμάται ότι γίνονται ετησίως στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, κυρίως από βρετανούς τουρ οπερέιτορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου