Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Η Jet2.com χρεώνει πλέον έξτρα την αποσκευή καμπίνας
Αποτέλεσμα εικόνας για Η Jet2.com χρεώνει πλέον έξτρα την αποσκευή καμπίνας

Οι ταξιδιώτες που πετούν με την Jet2.com πρέπει να πληρώσουν ένα πρόσθετο τέλος εάν θέλουν εγγύηση ότι οι χειραποσκευές τους δε θα χαθούν. Η Jet2.com διέβλεψε μια πιθανή ευκαιρία μεγαλύτερου κέρδους και τώρα χρεώνει τους επιβάτες 2,59 λίρες σε κάθε δρομολόγιο, για να εγγυηθεί ότι οι επιβάτες της μπορούν να ταξιδέψουν με τις χειραποσκευές τους.

Στις “γεμάτες” πτήσεις έχει γίνει όλο και πιο συνηθισμένο για τις αεροπορικές εταιρείες να ζητούν από τους επιβάτες να αποχωριστούν από τις βαλίτσες καμπίνας, ώστε να μπορούν να αποθηκευθούν με τις υπόλοιπες αποσκευές.

Η επιλογή “εγγυημένη αποσκευή καμπίνας” της αεροπορικής εταιρείας προσφέρεται στους επιβάτες λίγο πριν αγοράσουν τα εισιτήριά τους στο διαδίκτυο. Ένα μήνυμα αναφέρει: “Στις πτήσεις με μεγάλη κίνηση, ίσως χρειαστεί να σας ζητήσουμε να τοποθετήσετε τις αποσκευές σας έως 10 κιλών στο αμπάρι του αεροσκάφους, εάν δεν έχουμε χώρο στην καμπίνα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε μαζί σας τη χειραποσκευή σας, απλά προσθέστε την επιλογή εγγυημένης αποσκευής καμπίνας τώρα”.

Το νέο τέλος σημαίνει ότι μια οικογένεια τεσσάρων θα χρειαστεί για να πετάξει επιπλέον 20 λίρες. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να εκνευρίσει τους επιβάτες, που αισθάνονται ήδη τις επιπτώσεις της αποδυναμωμένης λίρας.

Η είδηση έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ενός άλλου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, της Wizz Air, η οποία δήλωσε ότι θα καταργήσει τις χρεώσεις αποσκευών καμπίνας, λόγω των αντιδράσεων των επιβατών. Η αεροπορική εταιρεία χρεώνει έως και 35 ευρώ για τις αποσκευές καμπίνας κανονικού μεγέθους, ανάλογα με τον χρόνο κράτησης, αλλά τα τέλη αυτά θα μειωθούν από τις 29 Οκτωβρίου, συνεπώς η Wizz θα ευθυγραμμιστεί με την πολιτική των Ryanair και Easyjet.

Γεγονός πάντως είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες κερδίζουν περισσότερα χρήματα από ποτέ, μέσω προσθέτων χρεώσεων, όπως τα τέλη επιβίβασης κατά προτεραιότητα και τα έσοδα από την προεπιλογή θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου