Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Επαφές Γερμανών δημάρχων σε Νάουσα και Έδεσσα με τουριστικό ενδιαφέρον

Τους δημάρχους Neuffen, Matthias Backer, και Wernau, Armin Elbl, υποδέχθηκαν οι δήμαρχοι Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου, και Νάουσας, κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ). Η γερμανική αποστολή κατέφθασε κατόπιν πρόσκλησης των Ελλήνων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους Γερμανούς ομολόγους τους. Η συνάντηση είχε σκοπό τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας, του τουρισμού και του μάρκετινγκ, αλλά και της διαχείρισης των αποβλήτων.

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο Δήμων και στις κοινές προοπτικές στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, με εκπροσώπηση των ελληνικών δήμων σε μεγάλες γερμανικές διοργανώσεις το 2018. Η Νάουσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία χώρου για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα βάσει των γερμανικών προδιαγραφών. Η ίδρυση ενός δικτύου για τον οινοτουρισμό, τη γαστρονομία, τον περιπατητικό τουρισμό και την ποδηλασία ήταν μερικά ακόμα θέματα συνεργασίας.
 
Ο δήμαρχος Έδεσσας υποδέχθηκε τους παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Έδεσσας, ενώ διοργάνωσε συνάντηση εργασίας με τους φορείς της πόλης και στη συνέχεια κοινή συνέντευξη τύπου.

Η κύρια προσοχή των δύο Γερμανών δημάρχων για ενδεχόμενη συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας εστιάστηκε στους τομείς του τουρισμού και της ενεργειακής αυτάρκειας και αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων. Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας προέκυψαν από την πρόσκληση του δημάρχου Neuffen για συμμετοχή του Δήμου Έδεσσας στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης τον ερχόμενο Ιανουάριο ως φιλοξενούμενη πόλη, προκειμένου να μπορέσουμε να προβάλουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Οι δύο δήμαρχοι και ο υπεύθυνος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξεναγήθηκαν αρχικά στην περιοχή της Βεγορίτιδας και στη συνέχεια στην περιοχή των Καταρρακτών, των Μύλων και του Βαροσίου, όπου εντυπωσιάστηκαν από τις τουριστικές υποδομές της Έδεσσας και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης. Το επόμενο στάδιο της συνεργασίας είναι επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπίας στους Δήμους Wernau και Neuffen, προκειμένου να αρχίσει να εδραιώνεται σχέση συνεργασίας μεταξύ των περιοχών μας.

Κατά την παραμονή τους στην Βόρεια Ελλάδα οι Γερμανοί δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ακόμη το πρότυπο διαλογητήριο φρούτων “NEA EXFRUT”. Ακολούθησαν τα οινοποιεία “Κυρ-Γιάννη” και “VAENI” στη Νάουσα.Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή τη γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.
Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την επίσκεψη των Γερμανών δημάρχων στους Καταρράκτες της Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου