ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Εν Συντομία

Σκηνές απείρου κάλλους, με δικαστικούς επιμελητές και κατάσχεση σε ξενοδοχείο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί σε ξενοδοχειακή μονάδα των Κολυμπίων, που έχει μισθωθεί και λειτουργεί υπό την επίβλεψη αλλοδαπής εταιρείας. Εργολάβος οικοδομών σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για οφειλή ύψους 31.000 ευρώ της ιδιοκτήτριας εταιρείας, κίνησε τη διαδικασία κατάσχεσης κινητών πραγμάτων! Με την συνδρομή αστυνομικών, δικαστικός επιμελητής μετέβη συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο με τρία φορτηγά και εισήλθε στην τραπεζαρία, όπου την ώρα εκείνη σερβιριζόταν το πρωινό στους αλλοδαπούς πελάτες....
«Οικοδέσποινα» της Airbnb δέχτηκε πρόστιμο για ρατσιστικές παρατηρήσεις
Ιδιοκτήτρια κατοικίας, που την μίσθωνε μέσω AirBnB, έκανε ρατσιστικές παρατηρήσεις σε έναν Ασιάτη-Αμερικανό επισκέπτη, ο οποίος ήθελε να νοικιάσει το κατάλυμά της, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί, πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων. Επίσης, διατάχθηκε να παρακολουθήσει ένα μάθημα για τις ασιατικό – αμερικανικές σπουδές και να κάνει κοινωνική υπηρεσία σε μία οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων.
Βραβείο 'Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο' για το Creta Maris Beach Resort
Το Creta Maris Beach Resort απέσπασε το βραβείο “Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο” του TripAdvisor. Μια σημαντική διάκριση με άκρως πράσινο χαρακτήρα και ιδιαίτερη αξία, που έρχεται από το πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες του TripAdvisor, η οποία επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την υψηλή συνεισφορά του ξενοδοχείου στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναδεικνύει το πρόγραμμα Αειφορίας του.

Υπεγράφη συμφωνία τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας

Η συμφωνία υπεγράφη  στο πλαίσιο του 1ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας και της 1ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε ευρεία κυβερνητική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.  Συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Τουριστικών Αρχών των δύο χωρών στην εκατέρωθεν τουριστική προώθηση και προβολή, στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, στην ανταλλαγή στατιστικών στοιχείων και πληροφόρησης για τη νομοθεσία, στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού. Προβλέπεται η ενθάρρυνση και αμοιβαία διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων, όπως επίσης και η συνεργασία μεταξύ των εθνικών συνδέσμων των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων των δύο χωρών.
Η Seajets γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι τα 15 της χρόνια
Η Seajets φέτος γιορτάζει 15 χρόνια δυναμικής παρουσίας και ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, προσφέροντας εισιτήρια για τη ναυαρχίδα του στόλου της, το TERA JET σε ειδική τιμή. Επιπλέον, ένας τυχερός που θα ταξιδέψει με το TERA JET, θα κερδίσει 10.000 ευρώ από τη Seajets.

H Ryanair παροτρύνει τους επιβάτες να συμμορφώνονται με την πολιτική χειραποσκευών

Η Ryanair παροτρύνει τους επιβάτες της να συμμορφώνονται πλήρως με την πολιτική χειραποσκευών της εταιρίας , προς αποφυγή καθυστερήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η Ryanair ασκεί πλέον ελαστική πολιτική σχετικά με τις χειραποσκευές, δίνοντας στους επιβάτες την δυνατότητα να μεταφέρουν μία χειραποσκευή των 10 κιλών ο καθένας δωρεάν. Παρ‘όλο που το 95% των πτήσεων της Ryanair παρουσιάζει άφιξη στην ώρα του αυτό το καλοκαίρι, η Ryanair υπενθυμίζει στους επιβάτες τους παρακάτω κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές:

Οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών αναγράφονται παρακάτω: 
  • Μία χειραποσκευή των 10 κιλών με διαστάσεις: 55cm x 40cm x 20cm
  • Μία μικρή τσάντα (τύπου laptop, χαρτοφύλακα, τσάντα καταστημάτων αεροδρομίου).