Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Νέες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή αγορά σε Δωδεκάνησα και Κρήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή αγορά σε Δωδεκάνησα και Κρήτη
Casa Cook Kos: Νέο ξενοδοχείο στην περιοχή Μαρμάρι της Κω

Στην Κω επίσης επεκτάθηκε περαιτέρω το ξενοδοχείο Michelangelo Resort and Spa που βρίσκεται στη θέση Άγιος Φωκάς, μετά την έγκριση τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το υφιστάμενο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα που είναι κλασικού τύπου, κατηγορίας πέντε αστέρων, λόγω: της αύξησης της δυναμικότητάς του κατά 151 κλίνες φθάνοντας στις 511 κλίνες συνολικά και της ταυτόχρονης αύξησης της συνολικής δόμησης σε 10.460,72 τ.μ. και της συνολικής κάλυψης σε 5.611,65 τ.μ. αντίστοιχα.

Επίσης από τετράστερο σε πεντάστερο με παράλληλα επέκταση διαφόρων χώρων του αναβαθμίστηκε και το ξενοδοχείο «Ωκεανίς» μετά την τροποποίηση της ΑΕΠΟ. Το «Ωκεανίς» είναι συνολικής δυναμικότητας 659 κλινών και βρίσκεται στη θέση Ψαλίδι, του Δήμου Κω και είναι ιδιοκτησία της εταιρείας «BLUE OCEANIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝ/ΚΗ & ΤΟΥΡ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
Casa Cook Kos: Νέο ξενοδοχείο στην περιοχή Μαρμάρι της Κω

Στη Ρόδο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 424 κλινών, σε έκταση συνολικού εμβαδού 53.090,95 τ.µ. στην περιοχή «Πευκοί» στη Λίνδο, ιδιοκτησίας της «ΞΤΕΕ ΑΜΜΟΣ Α.Ε.».
Δύο νέα πεντάστερα
Στην Κρήτη εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης οι περιβαλλοντικοί όροι του ξενοδοχείου 5 αστέρων, 650 κλινών στη θέση Μαδαρός Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ομίλου Vantaris Hotels της οικογένειας Σταύρου Bανταράκη. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι «κλασικού» τύπου και θα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 126.147,08 τετραγωνικών μέτρων με δωμάτια σε πτέρυγες τύπου «bungalows» και κεντρικό κτήριο με εστιατόριο, ταβέρνα, πισίνα και Spa, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. H επένδυση υπολογίζεται ότι είναι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διαθέτει άλλες τρεις μονάδες στη Γεωργιούπολη και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία Vantaris Palace, Vantaris Beach και Vantaris Garden.
Επίσης στις αρχές Μαΐου η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης συζήτησε και εξέφρασε άποψη επί της ΜΠΕ του έργου ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 776 κλινών, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Πιλότος Α.Ε.», στη θέση «Μαδαρός» στην ευρύτερη τοποθεσία «Πετρές», κοντά στον Οικισμό Καρωτής Δήμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επένδυση η οποία θα ξεπεράσει σε αξία τα 30 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχειακό κατάλυμα είναι δυναμικότητας 776 κλινών, οι οποίες αναπτύσσονται σε 295 δωμάτια και σε συνολική έκταση 97.062,37.τ.μ. Το συγκρότημα αποτελείται από κεντρικό κτήριο, κτήρια bungalows, κτήριο αναζωογόνησης (spa), εστιατόρια, πάρκο με νεροτσουλήθρες κ.λπ.
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου