ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Εν Συντομία


Κέρκυρα: Τέλη 2018 ολοκληρώνεται το τείχος της Γαρίτσας
Αποτέλεσμα εικόνας για Κέρκυρα: Τέλη 2018 ολοκληρώνεται το τείχος της Γαρίτσας
Μέχρι το τέλος του 2018 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης του τείχους στο ΝΑΟΚ και το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας μέχρι τη διασταύρωση του Δεσύλλα.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει χωριστεί σε δύο φάσεις.
Η δημοπρασία για την δεύτερη φάση -που αφορά στο τμήμα του τείχους από τη διασταύρωση Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο-αναμένεται να γίνει στο τέλος του καλοκαιριού.
Υπεγράφη η σύμβαση για τον Hellas Sat
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, υπέγραψαν  σύμβαση για την αξιοποίηση της ελληνικής τροχιακής θέσης (39ο Ανατολική τροχιακή θέση).
«Τα οφέλη που προκύπτουν από τη σύμβαση, την οποία υπογράψαμε σήμερα, είναι πολλαπλά για τη χώρα, τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μετά την υπογραφή. Κι αν θέλετε, πολλαπλάσια σε σχέση με όσα είχαν λάβει οι προκάτοχοί μας. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, με τελικό στόχο να φέρουμε “το Αύριο, Σήμερα για Όλους”».
Χανιά: Γιαπωνέζοι επιχειρηματίες






Ιάπωνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εισαγωγών τροφίμων – ποτών και τουρισμού, είχαν επαφές με επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Χανίων.
Οι Ιάπωνες ενημερώθηκαν από το πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη για το έργο του Επιμελητηρίου και τη δυναμική δραστηριότητα του στο κομμάτι του τουρισμού, των εξαγωγών των αγροτοδιατροφικών προϊόντων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κομμάτι των εξαγωγών των κρητικών και ιδιαίτερα των Χανιώτικων προϊόντων, στην Ιαπωνική αγορά.
«Κλειδί» για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών είναι οι αμοιβαίες αξιόπιστες και ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης, δήλωσαν οι Ιάπωνες επισημαίνοντας ότι εμπιστεύονται τα Κρητικά προϊόντα.
Το Lesante Blu Exclusive Beach Resort γίνεται μέλος των Leading Hotels of the World

Το Lesante Blu Exclusive Beach Resort στη Ζάκυνθο είναι το πρώτο κατάλυμα στο Ιόνιο που γίνεται ένα από τα Leading Hotels of the World, αμέσως μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του (τον Μάιο του 2017). 
Όπως φανερώνει και το όνομά του, περιβάλλεται από τη θάλασσα του Ιονίου, χαρίζοντας μια θέα που λειτουργεί σαν πηγή έμπνευσης και γαλήνης. Το adults only πολυτελές resort, που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Τραγάκι -ακριβώς πάνω στη θάλασσα- ξεχωρίζει χάρη στην arty διακόσμηση του με φουτουριστικά στοιχεία και καταφέρνει να συνδυάσει ηρεμία, υψηλή αισθητική και παροχές 5 αστέρων.

Αναπαράσταση θερισμού και αλωνίσματος στην Καρύταινα
Αποτέλεσμα εικόνας για Αναπαράσταση θερισμού και αλωνίσματος στην Καρύταινα
Εκδηλώσεις αναπαράστασης του θερισμού και του αλωνίσματος, επρόκειτο να γίνουν, σήμερα Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017, στο ιστορικό χωριό Καρύταινα Αρκαδίας.

Στόχος είναι η αναβίωση μιας παραδοσιακής γεωργικής δραστηριότητας όχι σαν εργασία τώρα πια, αλλά σαν έθιμο. Είναι μια προσπάθεια των συλλόγων του χωριού με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων να αναβιώσουν το αλώνισμα σαν μια ιδιαίτερη δραστηριότητα. Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Πρεμιέρα Mountain Enduro Camp στη Βερδικούσια Ελασσόνας


Το καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής φιλοξενεί και φέτος το Mountain Enduro Camp, από σήμερα έως και τις 9 Ιουλίου, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα πλήθος από δραστηριότητες και εκδηλώσεις.
Διαδρομή Enduro και Off Road με νέα μονοπάτια, πίστα Motocross δίπλα στο χώρο εκδηλώσεων, συναυλίες που θα συζητηθούν, πεζοπορικές διαδρομές, mountain bike, parkour είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που ετοιμάζει η Λέσχη Mountain Enduro Camp.
Η οδήγηση της μηχανής συνδέεται αρμονικά με τη φύση, τη μουσική και τον αθλητισμό
Κορυφαίοι μοτοσυκλετιστές από τα Βαλκάνια στους αγώνες στην πίστα Σερρών
Το πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας Ανατολικής Ευρώπης ξεκίνσηε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουλίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.
Εκατό και πλέον αναβάτες, οι καλύτεροι των Βαλκανίων, θα βρεθούν για τρεις μέρες στις Σέρρες σε μια αναμέτρηση με το χρόνο για την πολυπόθητη νίκη στο πλαίσιο του 7ου και 8ου γύρου του Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας Ανατολικής Ευρώπης (BMU- Europe Road Racing Championship).
Τους εν λόγω γύρους του παμβαλκανικής διάστασης πρωταθλήματος διοργανώνουν η Βαλκανική Ένωση Μοτοσυκλέτας (Balkan Motorcycle Union) και η Βουλγαρική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (Bulgarian Motorcycle Federation), ενώ θα συμμετέχουν μοτοσυκλετιστές από Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία κ.α.