ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Εξι έργα στην πολιτιστική διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας




Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΕξι έργα στην πολιτιστική διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας

Μέρος της παρέμβασης με στόχο την δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής με άξονα την αρχαία Εγνατία Οδό, είναι τα έργα που θα πραγματοποιηθούν σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη και θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή.
Ηδη, ο Περιφερειάρχης Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, συμφώνησαν στην ένταξη έξι έργων του υπουργείου Πολιτισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στόχος είναι η δημιουργία μια πολιτιστικής διαδρομής διεθνούς εμβέλειας κατά μήκος της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Ρώμη, η οποία θα συνδέεται με τον πρωτογενή τομέα, την τουριστική οικονομία, την γαστρονομία της περιοχής και με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τα έργα αυτά είναι:
1. Αναστύλωση του ιερού μητροπολιτικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κομοτηνή.
2. Επισκευή και επανέκθεση του αρχαιολογικού μουσείου Σαμοθράκης.
3. Ανάδειξη του Ιμαρέτ – εκκλησιαστικό μουσείο Κομοτηνής.
4. Παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
5. Παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων.
6. Αποκατάσταση του τεμένους Αράπ-Τζαμί στη Δράμα.