ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή υπέβαλε ο τέως πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης  Πλακιωτάκης με θέμα: Άμεση αναγκαιότητα η υλοποίηση και εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων.

Κύριε Υπουργέ,
Τον Μάρτιο του 2017, κατέθεσα στην Βουλή των Ελλήνων  προς εσάς την υπ’ αρ. πρωτ. 4491/27-03-2017 ερώτηση σχετικά με το φλέγον θέμα: « Υλοποίηση και εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων». Δυστυχώς, μετά την υποβολή της σχετικής απάντησης σας στις 02/05/2017, αναγκάζομαι να επανέλθω επανυποβάλοντας και καταθέτοντας εκ νέου την συγκεκριμένη ερώτηση, καθώς με την απάντηση σας γεννώνται περισσότερα ερωτήματα .
Επίσης δεν δίνεται καμία απάντηση για το ζωτικό και υψίστης σημασίας ζήτημα της Υλοποίησης και εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων.  Αντιθέτως με την απάντηση σας διαφαίνεται η προχειρότητα και ο επικίνδυνος ερασιτεχνισμός με τον οποίο χειρίζεστε το συγκεκριμένο θέμα.
Κύριε Υπουργέ,
Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια για όσα αναφέρετε στην απάντηση σας για την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να σας επισημάνω τα εξής:

Καταρχήν, η σύνταξη του σχεδίου της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων 2013-2018, πραγματοποιήθηκε από δημοσιοποιημένη ομάδα εργασίας με τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένους λιμενολόγους και κατά την διάρκεια του έργου αξιοποιήθηκε και μέρος από την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.