Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ευρεία σύσκεψη για την πρόσβαση των επιβατών κρουαζιέρας σε Πειραιά και Αθήνα


Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρεία σύσκεψη για την πρόσβαση των επιβατών κρουαζιέρας σε Πειραιά και Αθήνα
Ευρεία σύσκεψη για τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού ζητήματος στον  Πειραιά, με στόχο την διευκόλυνση της πρόσβασης των επιβατών κρουαζιέρας στην πόλη του Πειραιά και της Αθήνας, συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρεία σύσκεψη για την πρόσβαση των επιβατών κρουαζιέρας σε Πειραιά και Αθήνα
Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι σήμερα ο Πειραιάς είναι σε μία μεταβατική κατάσταση, λόγω των έργων που γίνονται για το μετρό και το τραμ. Εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος με δεδομένα τα έργα. Ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά, Σπύρος Λάσκος, υπέβαλε πρόταση για την κίνηση των λεωφορείων της κρουαζιέρας μέσα από συγκεκριμένη διαδρομή του οδικού δικτύου, αξιοποιώντας και τους λεωφορειοδρόμους του Πειραιά. Όπως είπε, από τις 10 Ιουλίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα της οδού Σκυλίτση, στο οποίο τώρα γίνονται έργα. Η συμφόρηση θα αρχίσει να εκτονώνεται και νωρίτερα με τον  τερματισμό των μαθημάτων στα σχολεία. Η υλοποίηση της πρότασης θα εξεταστεί λεπτομερώς σε ειδική  συνάντηση μεταξύ του Ο.Λ.Π., του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της Τροχαίας Πειραιά.
Επίσης διαπιστώθηκε η ανάγκη συνολικού σχεδιασμού, για την εξυπηρέτηση των επιβατών της κρουαζιέρας τόσο κατά τη μεταβατική περίοδο όσο και μετά την υλοποίηση των έργων. Για το σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, αποφασίστηκε να προετοιμαστεί συνάντηση εργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, για την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης (πρόοδος των έργων και προοπτικές των μεταφορικών ροών που προκύπτουν από την κρουαζιέρα) και τη μελέτη μεσομακροπρόθεσμων λύσεων.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρεία σύσκεψη για την πρόσβαση των επιβατών κρουαζιέρας σε Πειραιά και Αθήνα
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε., Χρήστος Λαμπρίδης, ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Αλέξανδρος Αργουδέλης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας κ.κ. Θ.Κόντες, Α.Καλούδης και Cpt Γ.Κουμπενάς, εκπρόσωποι του Ο.Λ.Π., του υπουργείου Υποδομών και  Μεταφορών, του Ο.Α.Σ.Α., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Αθηναίων και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου