ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Συζήτηση για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου


Ημερίδα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις περιβαλλοντικές μελέτες του έργου, επρόκειτο να  πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο Γυμνάσιο Καστελλίου.
Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Δήμος Μινώα-Πεδιάδος, θα μιλούσαν στελέχη του υπουργείου και του Δήμου, ενώ θα γινόταν ερωτήσεις και τοποθετήσεις δημοτών.
Το έργο θα υλοποιηθεί ως Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τη μέθοδο της παραχώρησης και προσωρινό ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ-GMR υιοθετώντας ως ένα βαθμό, το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο νέος Διεθνής Αερολιμένας της Κρήτης στο Καστέλλι, που θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, αναμένεται να παραδοθεί σε πέντε χρόνια αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν προς στις αρχές του 2018.