ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ειδήσεις Εν Συντομία

Έναρξη νέων δρομολογίων από την Cyprus Airways


Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τις ενάρξεις δρομολογίων με πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης από την 1η Ιουνίου αλλά και προς το τέλος του μήνα με δυο ελληνικά αεροδρόμια, αυτό της Ρόδου, αλλά και του Ηρακλείου.
Επίσης στο τέλος του μήνα αναμένεται και η έναρξη πτήσεων από την λάρνακα προς το Τελ Αβίβ. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με A319-100 μισθωμένα από την Miramonte, ενώ αναμένονται και άλλα σκάφη να προστεθούν το επόμενο διάστημα.

Αίτημα για αντισταθμιστικά μέτρα για αεροδρόμιο


Αντισταθμιστικά μέτρα από τη λειτουργία του αεροδρομίου, θα ζητήσουν από τον Υπουργό Μεταφορών, Δήμοι και Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση των Δημάρχων Λάρνακας και Δρομολαξιάς – Μενεού και των Πρόεδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων Κιτίου και Περβολιών. Η συνάντηση αφορούσε το θέμα της επιβάρυνσης που υφίστανται οι δύο Δήμοι και οι Κοινότητες από τη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας».
Κοινή απόφαση και των τεσσάρων εμπλεκομένων μερών, προστίθεται στην ανακοίνωση «είναι όπως με συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες να ζητηθούν αντισταθμιστικά μέτρα προς όφελος τους, από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων».

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου σχεδιάζει πύργο ελέγχου χωρίς ελεγκτές!


Το αεροδρόμιο του Λονδίνου εγκαθιστά ένα «ψηφιακό πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας» που θα λειτουργεί από ελεγκτές που θα βρίσκονται σε ένα αγγλικό χωριό, περίπου 70 μίλια μακριά.
Ο νέος πύργος θα χρησιμοποιεί 14 κάμερες υψηλής ευκρίνειας και πολλούς αισθητήρες για να παρέχει θέα 360 μοιρών στο αεροδρόμιο. Ζωντανά βίντεο και δεδομένα θα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο στους τηλεχειριστές μέσω «υπερ-γρήγορων ασφαλών συνδέσεων ινών», ανέφερε το αεροδρόμιο. «Ο αερολιμένας του Λονδίνου θα είναι ο πιο πολυάσχολος στον κόσμο που θα υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία», δήλωσε ο Paul Beauchamp, εκπρόσωπος της NATS, της εθνικής υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας.
Η τεχνολογία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο σε δύο απομακρυσμένα βόρεια αεροδρόμια της Σουηδίας, αν και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν ενδιαφέρον για το σύστημα, δήλωσε ο Beauchamp.

ΓΕΠΟΕΤ: Προσδοκίες για την τουριστική κίνηση σε Κρήτη και Κέρκυρα 

“Βαρόμετρο” για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών κατά τη φετινή τουριστική χρονιά θα αποτελέσει η Κρήτη. Σύμφωνα με τον α’ αντιπρόεδρο της ΓΕΠΟΕΤ και πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη, η μέχρι τώρα πορεία κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους δείχνει μία αύξηση έστω “αριθμητική” προς το παρόν που υπολογίζεται σε περίπου 10%. Το ερώτημα παραμένει εάν αυτό θα αποτυπωθεί και στα έσοδα, πράγμα που θα διαπιστωθεί στο τέλος της χρονιάς, με συγκρατημένη όμως την ελπίδα των επαγγελματιών του νησιού λόγω του μεγάλου όγκου των εκπτωτικών προκρατήσεων.


Ο κ. Βλατάκης συμμετείχε και στην πρόσφατη έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες. Το κλίμα που μετέφερε ήταν υποτονικό συγκριτικά με άλλες χρονιές σε ότι αφορά την αγορά των εταιρικών ταξιδίων, με περιορισμένες συμμετοχές σημαντικών εμπορικών επισκεπτών στην έκθεση συνολικά.