Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Σχεδόν 8.000.000 διανυκτερεύσεις… στοιχίζει το ελεύθερο κάμπινγκ

Σχεδόν 8.000.000 διανυκτερεύσεις… στοιχίζει το ελεύθερο κάμπινγκ

Σε έξαρση το φαινόμενο, σύμφωνα με τα στελέχη του τουριστικού τομέα

Όλο και περισσότεροι τουρίστες φαίνεται ότι επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ όταν έρχονται στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στελέχη του τουριστικού τομέα αυτό στοιχίζει τουλάχιστον 8.000.000 διανυκτερεύσεις, πανελλαδικά, στα οργανωμένα κάμπινγκ.
Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις (αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ακριβής καταγραφή) περισσότερες από 8 εκατ. είναι οι διανυκτερεύσεις που χάνουν τα οργανωμένα κάμπινγκ. «Σύμφωνα με όσα καταγράψαμε, χωρίς όμως να μπορούν αυτά τα στοιχεία να θεωρηθούν επίσημα, διαπιστώσαμε ότι περίπου 8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις γίνονται εκτός κάμπινγκ. Σε αυτές δεν συνυπολογίζουμε εκείνες όσων έρχονται από τα Βαλκάνια, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να τους καταγράψουμε» τόνισε.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η ελεύθερη κατασκήνωση βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας και τον τουριστικό κλάδο, δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από τα σκουπίδια και ενίοτε κίνδυνοι πυρκαγιάς»
Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει, το κράτος χάνει σημαντικά έσοδα.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης, από τα στοιχεία που συνέλεξαν, διαπίστωσαν ότι «μπορεί, για παράδειγμα, ένα αυτοκινούμενο να έρθει στη χώρα μας μια συγκεκριμένη ημερομηνία, να μείνει 30 μέρες και από αυτές να περάσει μόνο τις 7 σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ, προκειμένου να εφοδιαστεί με νερό, να βάλει πλυντήρια ή κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο διάστημα διανυκτερεύει εκτός κάμπινγκ».
Ειδικότερα στη Χαλκιδική, όπως ανέφερε ο κ. Δεληδημητρίου, είναι έντονο το φαινόμενο, όπως σε διάφορες τουριστικές περιοχές ανά την Ελλάδα. «Το 90% των ελεύθερων κατασκηνωτών αφορά αλλοδαπούς τουρίστες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν, κατά τη γνώμη μου, για την αντιμετώπιση του φαινομένου» είπε ο κ. Δεληδημητρίου.
Πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου