Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Μετρό Θεσσαλονίκης : Το καλοκαίρι του 2018 θα φτάσουν τα πρώτα τρένα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετρό Θεσσαλονίκης : Το καλοκαίρι του 2018 θα φτάσουν τα πρώτα τρένα
Τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται όχι τόσο πολύ στο κατασκευαστικό αντικείμενο αλλά στη λειτουργία της βασικής γραμμής που υπολογίζεται προς το τέλος του 2020.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, συνεχίζεται η διαδικασία των μελετών για τα τρένα που θα χρησιμοποιηθούν στη βασική γραμμή και οι Ιταλοί έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή. Οι συρμοί του Μετρό θα έχουν ενσωματωμένα όλα τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα και θα αποτελέσουν το βασικό όπλο στην λειτουργία της γραμμμής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό του χρόνου το καλοκαίρι, θα φτάσει στην πόλη ο πρώτος συρμός, και από εκεί και έπειτα θα συνεχίσουν να έρχονται κατά κύματα οι 18 συρμοί που αποτελούν άλλωστε μέρος της σύμβασης του έργου.
Στόχος είναι μέσα στο 2019 να ξεκινήσει η περίοδος της δοκιμαστικής λειτουργίας που θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για την ασφαλή κίνηση των επιβατών μέσα στις σήραγγες, ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάζονται και τα Η/Μ συστήματα, μέχρι να τελειοποιηθούν.
Τα τρένα του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι Ιταλικά με Ιαπωνική τεχνολογία, καθώς ενώ ανάδοχος είναι η Ιταλική Ansaldobreda, έχει εξαγοραστεί από την Ιαπωνική Hitachi. Στην Αττικό Μετρό πιστεύουν ότι αυτός ο συνδυασμός αποτελεί εγγύηση ποιότητας για τους συρμούς που θα λειτουργούν στο Μετρό.
Η μεγαλύτερη καινοτομία τους θα είναι το γεγονός ότι θα κινούνται χωρίς οδηγό (driverless) ενώ στις αποβάθρες θα υπάρχει ειδική θύρα ασφαλείας που θα ανοίγει μόνο με την έλευση και ακινητοποίηση του τρένου.
Σύμφωνα με δηλώσει του κ. Μυλόπουλου το έργο του Μετρό τόσο στη βασική γραμμή όσο και στην επέκταση Καλαμαριάς προχωρά βάσει του χρονοδιαγράμματος με γοργούς ρυθμούς. Στην Καλαμαριά σήμερα ξεκινά η διάνοιξη της μίας από τις 2 σήραγγες μήκους 4,8χλμ, στη βασική γραμμή ολοκληρώθηκαν οι σήραγγες, οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν στους σταθμούς, ολοκληρώνονται οι αρχαιολογικές εργασίες και ανοίγει και το εργοτάξιο ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Επιπλέον συμπληρώνει : “Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Αμαξοστάσιο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2018 και τότε περιμένουμε να παραλάβουμε τον πρώτο συρμό, που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Όλα αυτά συνηγορούν στην επίτευξη του στόχου που είναι το 2019 να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών στη βασική μας γραμμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου