ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: Συμμετοχή στις εκθέσεις “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ” & “GREEK TRAVEL SHOW” ΑΘΗΝΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ:

Ο δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, οργανώνουν τη συμμετοχή του νησιού στα δύο σημαντικά εμπορικά – τουριστικά γεγονότα, που διεξάγονται ταυτόχρονα στα μέσα Μαΐου στην Αθήνα, ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου: 

1.    Στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (18 - 21 Μαϊου 2017), που αναφέρεται στον τουρισμό και τη γαστρονομία και πραγματοποιείται από την "ALFA EXPO" στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (νοτιοδυτικά προάστια), και 

2.    Στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών "Greek Travel Show" (19 - 21 Μαΐου 2017), που αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό και πραγματοποιείται από τη "ΔΕΘ HELEXPO" στο Εκθεσιακό Κέντρο "HELEXPO" του Αμαρουσίου (βορειοανατολικά προάστια). 

Και οι δύο εκθέσεις, οι οποίες γεωγραφικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, είναι δύο λαϊκά εμπορικά festivals, που απευθύνονται κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή, με στόχους: α) την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώληση τους στον επισκέπτη, και β) την προώθηση & απευθείας πώληση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. 

Με τη διπλή αυτή ταυτόχρονη συμμετοχή μας στην Αθήνα, στοχεύουμε σε μία πολύ δυναμική κοινή εμφάνιση του παραγωγικού και τουριστικού τομέα της Λέσβου, προσφέροντας τη δυνατότητα παρουσίας στα περίπτερα των δύο εκθέσεων με δικό τους ατομικό χώρο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων του νησιού.  

Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, είναι η ακόλουθη:

Η δομή των ενιαίων περιπτέρων της Λέσβου (και για τις δύο εκθέσεις), θα είναι 2 μέτρα πλάτος (βάθος) επί μήκος ανάλογο των φορέων & επιχειρήσεων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Ο ενιαίος χώρος, θα χωριστεί σε μικρότερα booths των 6 τ.μ. (3 μ. πρόσοψη Χ 2 μ. βάθος) με ενδιάμεσο διαχωριστικό panel, το καθένα εκ των οποίων θα αντιστοιχεί σε δύο φορείς ή επιχειρήσεις διαφορετικού αντικειμένου (εάν αυτό είναι εφικτό).  

·         Στην έκθεση “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ” (Περιστέρι) θα δοθεί ατομικός χώρος στους παραγωγικούς φορείς & στις παραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρχει παράλληλα ομαδική παρουσία των τουριστικών φορέων & επιχειρήσεων.   

·         Αντίστροφα, στην έκθεση “GREEK TRAVEL SHOW” (Μαρούσι), θα δοθεί ατομικός χώρος στους τουριστικούς φορείς & στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρχει παράλληλα ομαδική παρουσία των παραγωγικών φορέων & επιχειρήσεων.

Οι φορείς και οι επιχειρήσεις της Λέσβου, μπορούν να συμμετέχουν με δύο τρόπους (οι συμμετέχοντες θα έχουν παρουσία και στις δύο εκθέσεις):

1.      Οι ομαδικοί φορείς σε ανεξάρτητο χώρο 3 τ.μ., έναντι ποσού 150 – 200 ευρώ (αναλόγως των συμμετοχών) και οι ατομικές επιχειρήσεις σε ανεξάρτητο χώρο 3 τ.μ., έναντι ποσού 100 – 120 ευρώ (αναλόγως των συμμετοχών). Δυνατότητα για χορήγηση διπλάσιου booth (6 τ.μ., με αντίστοιχο διπλάσιο τίμημα) θα υπάρχει, αναλόγως της διαθεσιμότητας χώρου. Οι φορείς και επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο, θα έχουν στην αποκλειστική διάθεσή τους, ατομική μετώπη, info desk που θα χρησιμοποιηθεί ως desk εκθεμάτων, προϊόντων, φυλλαδίων, κ.ο.κ., ενώ στην “πλάτη” του δικού τους χώρου, θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ραφιού – ραφιών ή και επιχειρησιακού / προϊοντικού ατομικού banner (ενός μέτρου πλάτους).

2.      Σε ενιαίο ομαδικό χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα εκθέματα (έντυπα, προϊόντα, κ.α.) των φορέων και των επιχειρήσεων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Με αυτόν τον τρόπο συμμετοχής, όλα τα εκθέματα θα βρίσκονται διατεταγμένα εν σειρά, χωρίς την ύπαρξη διαχωριστικών panels ανάμεσά τους. Θα υπάρχει περιορισμένη αυτονομία και οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται από το στελεχιακό δυναμικό των διοργανωτών.     

Τα ατομικά έξοδα (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, κ.α.), των εκπροσώπων φορέων ή επιχειρηματιών που θα παρευρεθούν, καλύπτονται από τους ίδιους. Ωστόσο, για όσους θα ταξιδέψουν από τη Λέσβο στην Αθήνα, προκειμένου με τη φυσική τους παρουσία να  “υποστηρίξουν” τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, θα χορηγηθεί ειδική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (ατομικά και Ι.Χ. αυτοκίνητο), που θα προσφέρουν οι δύο εταιρείες, που εξυπηρετούν το νησί με την Αθήνα.