Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Η εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας παρουσιάστηκε στη Διάσκεψη της Μάλτας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας παρουσιάστηκε στη Διάσκεψη της Μάλτας

O γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής  & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στη Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέττα,  με τη συμμετοχή  του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και κυβερνητικών αξιωματούχων από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Μάλτα.

Σε ομιλία του σε ειδική ενότητα του συνεδρίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τουρισμού μέσω της προώθησης νέων προϊόντων, ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας και τους αναπτυξιακούς άξονές της, που συγκλίνουν με την ευρύτερη στόχευση της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Ευρώπη, ο κ. Τζιάλλας ανέπτυξε τις θέσεις του υπουργείου για την ραγδαία ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω ψηφιακών πλατφορμών, για τα θέματα ασφαλείας και διαχείρισης κρίσεως προορισμού, τον κυρίαρχο ρόλο της τουριστικής εκπαίδευσης στην απασχόληση του κλάδου, και το σχεδιασμό για την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Επισήμανε το ρόλο της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας στην ανάπτυξη των προορισμών, καθώς και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και του θεματικού τουρισμού, ως κυρίαρχα θέματα που πρέπει να απασχολούν όλη την Ευρώπη στην τουριστική ανάπτυξή της.

Επισήμανε τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη συνεργειών στον τουριστικό τομέα και τη διασύνδεσή του  με άλλους κλάδους της οικονομική δραστηριότητες, όπως η τεχνολογία, η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση, και η ενίσχυση της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τζιάλλας έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνεργασιών και κοινών πολιτικών στην Ευρώπη για την ενίσχυση του διεθνούς μεριδίου στον τουρισμό, μέσα από την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές και την ενίσχυση των ενδοευρωπαϊκών ταξιδίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου