Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ο dr. Stefan Kreuzpaintner διορίστηκε νέος αντιπρόεδρος πωλήσεων του Ομίλου Lufthansa για την περιοχή EMEA

 Εμφάνιση 170329_Kreuzpaintner_Stefan_06 1 1.jpg
·         
Θα είναι υπεύθυνος για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες σε 74 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική-εκτός από τις εγχώριες αγορές
·         Επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού ενιαίας και ολοκληρωμένης οργάνωσης πωλήσεων για όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa.

Από την 1η Μαΐου 2017, ο Dr.StefanKreuzpaintner (43 ετών) θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος Πωλήσεων EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) των αεροπορικών εταιρειών του ΟμίλουLufthansa. Από τη θέση αυτή, ο κ. Kreuzpaintner θα είναι υπεύθυνος για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή EMEA, η οποία περιλαμβάνει 74 αγορές στην Ευρώπη (εκτός από τις εγχώριες αγορές της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας), τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η έδρα του κ. Stefan Kreuzpaintner θα είναι στη Φρανκφούρτη, απ’ όπου και θα διαχειρίζεται τις πρόσφατα συγχωνευμένες περιοχές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής / Αφρικής για τις premium αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου -AustrianAirlines, Lufthansa και SWISS. Επιπλέον, ο κ. Kreuzpaintner και η ομάδα του θα εκπροσωπούν τηBrusselsAirlines σε πολλές αγορές, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζουν και τις δραστηριότητες πωλήσεων της Eurowings.

Ο νέος αντιπρόεδρος, κ. Kreuzpaintner θα αναφέρεται στην προκάτοχό του HeikeBirlenbach, ανώτερη αντιπρόεδρο Πωλήσεων για τις Lufthansa Hub Airlines και επικεφαλής εμπορική διευθύντρια (CCO) του κόμβου της Φρανκφούρτης. ΗHeikeBirlenbach σχολίασε σχετικά : "Επιλέγονατς τον StefanKreuzpaintner διορίσαμε έναν διευθυντή αεροπορικών εταιρειών με τεράστια εμπειρία εντός του Ομίλου Lufthansa, και ειδικά στους τομείς Σχεδιασμού Δικτύων, Διαχείρισης Εσόδων, Διανομής και Πωλήσεων. Με την εξειδίκευση και την αφοσίωσή του, θα ενισχύσουμε περαιτέρω την προσέγγιση των πελατών μας σε αυτές τις βασικές αγορές. Οι στενοί δεσμοί του κ. Kreuzpainter με τα ισχυρά μας εμπορικά σήματα -Austrian, Lufthansa και SWISS ενισχύουν σαφώς την εμπορική μας στρατηγική που έχει ως στόχο την παροχή περισσότερων επιλογών και μεγαλύτερη ευελιξίας στους επιβάτες, μέσα από τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου μας».

Πριν την ένταξη του στη Lufthansa, ο Stefan Kreuzpaintner ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα κατάρτισης της Commerz bank και στη συνέχεια εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στο πρόγραμμα Διεθνούς Διοίκησης. Το 2003 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το St. GallenUniversity της Ελβετίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του στη Lufthansa, στη Φρανκφούρτη, ως Διευθυντής Δικτύου για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, προσχώρησε στο Τμήμα Διαχείρισης Εσόδων στο Μόναχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο της αεροπορικής εταιρείας, όπου το 2007, διορίστηκε Διευθυντής του Τμήματος. Τον Οκτώβριο του 2012 ο κ. Kreuzpaintner μεταφέρθηκε στον οργανισμό πωλήσεων των αεροπορικών εταιρειών ως Γενικός Διευθυντής του ΟμίλουLufthansa για τις βασικές αγορές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Τον Μάρτιο του 2015 μετακινήθηκε στη Brussels Airlines, όπου ως αντιπρόεδρος Τιμολογιακής πολιτικής, Διαχείρισης Εσόδων και Διανομής, ο Stefan Kreuzpaintner ενίσχυσε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και το επιχειρηματικό μοντέλο του κορυφαίου βελγικού μεταφορέα που μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να ενσωματωθεί στον όμιλοEurowings.

Ο StefanKreuzpaintner είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου