Δυναμική αύξηση, σε διψήφιο ποσοστό, σημείωσαν τα αεροδρόμια της Κω, της Ρόδου και του Ηρακλείου τον Μάρτιο, που σε συνδυασμό με τη Χουργκάντα στην Αίγυπτο αναδεικνύονται σε «πρωταθλητές» στους ρυθμούς ανάπτυξης στη γερμανική αγορά οργανωμένων διακοπών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων που παρακολουθεί η Traveltainment, η Κως παρουσίασε την ισχυρότερη ανάπτυξη τον Μάρτιο στην Ελλάδα, με διπλασιασμό των κρατήσεων, μετά από άνοδο κατά 76% τον Φεβρουάριο και παρόμοια αύξηση κατά 101% τον Ιανουάριο.
Αντίστοιχα, στη Ρόδο οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 61% τον περασμένο μήνα, μετά από 30% αύξηση τον Φεβρουάριο και 44% τον Ιανουάριο.
Οι κρατήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης αυξήθηκαν κατά 39% τον Μάρτιο, μετά από αύξηση 31% τον Φεβρουάριο και 36% τον Ιανουάριο.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, το Ηράκλειο κατατάσσεται στην 5η θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων αεροδρομίων στους προορισμούς θερινών διακοπών των Γερμανών στο εξωτερικό, η Ρόδος στην 8η θέση και η Κως στην 9η.
Οι κρατήσεις για την Χουργκάντα αυξήθηκαν κατά 72% τον περασμένο μήνα, μετά από 52% αύξηση τον Φεβρουάριο και 102% αύξηση τον Ιανουάριο. Αυτά τα ποσοστά ανάπτυξης ξεπερνούν τη διψήφια πτώση που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους και ενισχύουν τη θέση του προορισμού της Ερυθράς Θάλασσας ως το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς παραθεριστές.
Η ζήτηση για τη Μαγιόρκα εμφανίζεται μειωμένη, αν και το νησί εξακολουθεί να αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς παραθεριστές, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση δεν ανταποκρίνεται της προσφοράς, με συνέπεια ο προορισμός να γεμίζει γρήγορα. Οι κρατήσεις προς την Πάλμα μειώθηκαν κατά 5% τον περασμένο μήνα, κατά 16% τον Φεβρουάριο και κατά 12% τον Ιανουάριο.
Ομοίως, τα Κανάρια Νησιά εμφάνισαν και πάλι ασθενείς κρατήσεις τον περασμένο μήνα, με τη μείωση των κρατήσεων στη Φουερτεβεντούρα να διαμορφώνεται στο 2% (μετά από πτώση 6% τον Φεβρουάριο και 11% τον Ιανουάριο). Η Λας Πάλμας σημείωσε πτώση 1% (μετά από πτώση 6% τον Φεβρουάριο και 8% τον Ιανουάριο), ενώ η μείωση στην Τενερίφη διαμορφώθηκε στο 4% (μετά από πτώση 14% τον προηγούμενο μήνα και 8% τον Ιανουάριο).
Για την Τουρκία υπάρχουν ακόμη ελπίδες, καθώς μετά από αρκετούς μήνες απότομης πτώσης, η πτώση των κρατήσεων στην Αττάλεια περιορίστηκε σε μονοψήφιο ποσοστό τους τελευταίους δύο μήνες (πτώση 9% τον Μάρτιο και 7% τον Φεβρουάριο). Η πύλη της Τουρκικής Ριβιέρας παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού στη γερμανική αγορά.