Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Οι εργαζόμενοι της Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι εργαζόμενοι της Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, δημιουργώντας έτσι νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, διεξάγοντας μάλιστα δημοψήφισμα το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η καταμέτρηση βρίσκεται στην τελική της φάση, αλλά το “όχι” έχει ήδη ξεπεράσει το 50%.

Οι εργαζόμενοι καλούνταν να αποφασίσουν στο δημοψήφισμα σχετικά με ζητήματα όπως απολύσεις 890 ατόμων, περικοπή των μισθών κατά ποσοστό του 8% και περιορισμό των ρεπό. Όλες τις περασμένες ημέρες, η ιταλική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν την πρόταση, για “να μπορέσει να εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση και η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.” Οι εργαζόμενοι, όμως, εξέφρασαν με την ψήφο τους και την οργή τους για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Alitalia βυθίζεται στο χάος και αναμένεται να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης, το οποίο εκτιμάται πως θα συζητήσει σήμερα η διοίκηση της εταιρείας. 

Εάν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς τη βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της. Για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια χρηματοδοτική παρέμβαση από το κράτος, η οποία όμως θα πρέπει να έχει την έγκριση και της Κομισιόν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε, νωρίτερα, με τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και με τον υπουργό μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, για να καταρτίσουν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να καταφέρει η εταιρεία να περάσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου