ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Airbus: Δικαστική έρευνα στην Αυστρία κατά του Enders

Αποτέλεσμα εικόνας για Airbus:
Έρευνα κατά του επικεφαλής της, Tom Enders από εισαγγελείς στην Αυστρία, παραδέχθηκε η Airbus, η οποία αφορά πιθανή απάτη για τη συμφωνία πώλησης Eurofighter στη χώρα το 2003, συνολικής αξίας δύο δισ. ευρώ.
Η εισαγγελέας της Βιένης ενημέρωσε στην Airbus ότι όλοι όσοι κατονομάζονται σε έγγραφα του αυστριακού υπ. Άμυνας τα οποία εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο -συμπεριλαμβανομένου και του Enders – θα τεθούν υπό έρευνα.
Τα έγγραφα του αυστριακού υπουργείου υποστηρίζουν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη δεν παραδόθηκαν στην ώρα τους, γεγονός που οδήγησε και σε υπερτιμολόγησή τους κατά 183 εκατ. ευρώ τα οποία πλήρωσε η αυστριακή κυβέρνηση.
«Όπως έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές θεωρούμε τις κατηγορίες ως εντελώς αβάσιμες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Airbus, η οποία, πάντως, δεν δέχεται ότι πίσω από την όλη υπόθεση υπάρχουν πολιτικά κίνητρα.
Η εισαγγελέας Nina Bussek ξεκίνησε έρευνα τον Φεβρουάριο για το κατά πόσο η αυστριακή κυβέρνηση εξαπατήθηκε από την Airbus, ενώ τα δύο βασικά κόμματα της χώρας έχουν ζητήσει να γίνει και κοινοβουλευτική έρευνα αναφορικά με την απόφαση για την αγορά των Eurofighter και όχι τα Gripen, κατασκευής της Saab.
Σημειώνεται ότι ο Enders ήταν επικεφαλής της μονάδας κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού της Airbus όταν έγινε η πώληση. Σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, ζητείται ως αποζημίωση το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.
Πηγή : www.newmoney.gr