ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ABTA : Θέτει προτεραιότητες για τη στήριξη του τουρισμού στη μετά Brexit εποχή

Αποτέλεσμα εικόνας για g britain
Τις προτεραιότητες για τις διαπραγματεύσεις στη μετά Brexit εποχή για τον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού καθορίζει ο Σύνδεσμος των Βρετανικών Τουριστικών Πρακτορείων ABTA, μέσω μιας νέας έκθεσης με τίτλο Making a Success of Brexit forTravel and Tourism”.
Ειδικότερα, η ABTA καλεί την κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε πέντε κεντρικά σημεία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η έκθεση περιγράφει τις προτεραιότητες και τις ευκαιρίες για την τουριστική βιομηχανία και τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες η ABTA ζητά από την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στο ξεκίνημα των επίσημων διαπραγματεύσεων.
Η Ε.Ε. είναι μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται τόσο στον εγχώριο όσο και στον εξερχόμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο τουρισμό. Ειδικότερα, το 2015 οι Βρετανοί κάτοικοι πραγματοποίησαν 37 εκατ. ταξίδια αναψυχής και επαγγελματικά προς την Ε.Ε., ενώ οι κάτοικοι της Ε..Ε έκαναν με τη σειρά τους 16 εκατ. ταξίδια επαγγελματικά και αναψυχής προς τη Μεγάλη Βρετανία.
Είναι σημαντικό η τουριστική βιομηχανία της χώρας να συνεχίσει να ευημερεί στη μετά Brexit εποχή και ότι παραθεριστές και επαγγελματίες ταξιδιώτες να μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Ειδικότερα, η ABTA καλεί την κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε πέντε κεντρικά σημεία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
1. Τη διατήρηση της ικανότητας να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη και πέραν αυτής.
2. Να παραμείνουν χωρίς βίζα τα ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ
3. Την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών
4. Την παροχή στις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργικής σταθερότητας
5. Τη δημιουργία ευκαιριών για ανάπτυξη.
Η ABTA πιστεύει ότι το Brexit ανοίγει δυνατότητες για νέες συνεργασίες και σχέσεις και δίνει την ευκαιρία να τελειοποιηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί σε σχέση με τα ταξίδια.