ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Η Air France - KLM πωλεί το 49,99% της Servair


Μετά την εξαγορά της Gategroup της Swiss , εταιρείας παροχής υπηρεσιών αεροπορικού catering, από την HNA στις 22 Δεκεμβρίου 2016, η Air France και η Gategroup οριστικοποίησαν την συμφωνία για την πώληση στην Gategroup του 49,99% του μετοχικού κεφαλαίου της Servair, φορέα παροχής υπηρεσιών αεροπορικού catering, όπως επίσης συμφωνήθηκε και η μεταβίβαση του επιχειρησιακού ελέγχου της, με την αξία της επιχείρησης να αποτιμάται σε 475 εκατ. ευρώ.

Η πώληση αυτή θα είναι σε ισχύ από την 30η Δεκεμβρίου 2016, και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ελέγχεται από την Gategroup θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την Air France, μέσω αυτής της συναλλαγής η Air France προσφέρει στην Servair τους πόρους που απαιτούνται για τη μελλοντική ανάπτυξή της ώστε να διατηρήσει τα υψηλότερα στάνταρτ σε παγκόσμιο επίπεδο, στον κλάδο της εστίασης στις αερομεταφορές.

Ο συνδυασμός Servair και Gategroup θα δημιουργήσει το νούμερο ένα catering εν πτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερες από 200 εγκαταστάσεις και 39.000 υπαλλήλους, η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να επιταχύνει την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου παροχή υπηρεσιών για περισσότερες από 300 αεροπορικές εταιρείες –πελάτες της.
Με αυτή τη συναλλαγή, η Air France δήλωσε ότι στοχεύει να επικεντρωθεί πάλι στις βασικές επιχειρήσεις της και στη στρατηγική της για τη μείωση του κόστους.