ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Αυξήθηκαν οι...απείθαρχοι επιβάτες μέσα στα αεροπλάνα


Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δημοσίευσε τα στοιχεία που δείχνουν τα περιστατικά των απείθαρχων επιβατών στα αεροσκάφη να έχουν αυξηθεί το 2015.
Συνολικά 10.854 απείθαρχα περιστατικά επιβατών αναφέρθηκαν στην ΙΑΤΑ από τις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος.
Αυτό ισοδυναμεί με ένα περιστατικό για κάθε 1.205 πτήσεις, μια αύξηση από τα 9.316 περιστατικά που αναφέρθηκαν το 2014 (ή ένα συμβάν για κάθε 1.282 πτήσεις).

Τι σημαίνει απείθαρχος επιβάτης

Η πλειοψηφία των περιστατικών που εμπλέκονται, αφορά λεκτική κακοποίηση, αδυναμία να ακολουθήσει τις νόμιμες οδηγίες του πληρώματος και άλλες μορφές αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Ένα σημαντικό ποσοστό (11%) των ποσοστών αναφέρονται στην σωματική επιθετικότητα προς τους επιβάτες ή το πλήρωμα ή ακόμη και σε βλάβη στο αεροσκάφος.
Το Αλκοόλ ή η χρήση ναρκωτικών, η μέθη ταυτοποιήθηκε ως ένας παράγοντας στο 23% των περιπτώσεων, όμως στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αυτά καταναλώνονται πριν από την επιβίβαση και όχι κατά την διάρκεια της πτήσης.
Η αντι-κοινωνική συμπεριφορά μιας μικρής μειοψηφίας των πελατών μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για την ασφάλεια και την άνεση όλων των υπολοίπων επιβατών επί του σκάφους.
Η αύξηση των αναφερόμενων περιστατικών, μας λέει ότι χρειάζονται πιο αποτελεσματικά και αποτρεπτικά μέτρα. Οι Αερογραμμές και τα αεροδρόμια καθοδηγούνται από βασικές αρχές που αναπτύχθηκαν το 2014 για να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Το πλήρωμα δεν μπορεί από μόνο του. Γι 'αυτό ενθαρρύνουμε περισσότερες κυβερνήσεις να επικυρώσουν το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ του 2014, "δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΤΑ.