ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΕ θα πιέσει για παγκόσμια συμφωνία για τις εκπομπές CO2 αεροσκαφών στη συνέλευση της ICAO



Η Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές Violeta Bulk δήλωσε ότι θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην 39η Συνέλευση της ICAO, όπου το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η μείωση των εκπομπών CO2 στον τομέα των αερομεταφορών.

Μετά από χρόνια εργασίας η συνέλευση της ICAO έχει ρυθμιστεί να υιοθετήσει μέτρα βασισμένα στην παγκόσμια αγορά για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 στον τομέα των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Bulk , αυτή θα είναι η πρώτη συμφωνία που θα υπογραφεί και θα δημιουργεί δέσμευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση των εκπομπών σε ολόκληρο τον οικονομικό τομέα.
Σύμφωνα με την κλιματική πολιτική της, η ΕΕ θα πιέσει για την πιο φιλόδοξη έκβαση με στόχο την επίτευξη ουδέτερης αύξησης άνθρακα από το 2020- οι καθαρές εκπομπές του CO2 από τις αερομεταφορές θα αυξάνουν μέχρι το 2020, κατόπιν θα σταθεροποιηθούν και θα μειώνονται στη συνέχεια , παρά την αύξηση της κυκλοφορίας.

Η Επίτροπος Bulk θα συναντηθεί με μια σειρά βασικών αντιπροσωπειών - όπως τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία,τη Ρωσία, τα κράτη της Αφρικής, την Σιγκαπούρη και την Σαουδική Αραβία - και να καλέσει τους ενταχθούν στο σύστημα μέτρων για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 στον τομέα των αερομεταφορών από το ξεκίνημά του, που προγραμματίζεται για το 2021.