ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσία : 114.864 visa τον Αύγουστο από τα ελληνικά προξενεία, +13,5% στο οκτάμηνο

xydakis

Θετικά νέα από τις θεωρήσεις visa στη Ρωσία είχαμε και τον Αύγουστο, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, τα τρία γενικά προξενεία μας, εξέδωσαν 114.864 θεωρήσεις, έναντι 109.569 τον Ιούλιο φέτος (2016) και 90.907 τον Αύγουστο πέρυσι (2015).

Με δυο λόγια έχουμε δύο θετικές επιδόσεις: Πρώτον, την αύξηση σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι κατά περίπου 25% και Δεύτερον το γεγονός ότι πρώτη φορά ο Αύγουστος ενός έτους καταγράφει στη Ρωσία τις περισσότερες θεωρήσεις από όλους τους μήνες (τα προηγούμενα χρόνια τα «πρωτεία» κατείχαν άλλοτε ο Ιούνιος και άλλοτε ο Ιούλιος). Σε αυτό συνετέλεσαν δύο παράγοντες: Δεν μπορεί κανείς να αψηφίσει τις επιπτώσεις από το πραξικόπημα στην Τουρκία, αλλά καθώς η κρίση Τουρκίας – Ρωσίας ήταν σε εξέλιξη και τους προηγούμενους μήνες, θετικό ρόλο έπαιξε τον Αύγουστο και η καλή φήμη που έχουν αποκτήσει οι προξενικές μας αρχές στη χώρα, καθώς έχουν αναδειχθεί στις ταχύτερες και αποτελεσματικότερες της Σένγκεν ζώνης. 

Ως αποτέλεσμα του πολύ καλού Αυγούστου, το 2016 καταγράφει στο 8μηνο (Ιανουάριος – Αύγουστος) αύξηση θεωρήσεων 13,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι (σε αριθμό, 444 χιλ. περίπου θεωρήσεις φέτος έναντι 391 χιλ. το αντίστοιχο 8μηνο του 2015).Το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως είναι η έκδοση των θεωρήσεων σε 24 ώρες από την παραλαβή του αιτήματος από τα τρία Γενικά Προξενεία, που έχει γίνει κατορθωτό ήδη από τα τέλη Μαΐου και διατηρήθηκε όλη τη θερινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό τριετών θεωρήσεων στους Ρώσους πολίτες που το δικαιούνται (γενικώς οι θεωρήσεις με διάρκεια από ένα έτος και πάνω υπερβαίνουν το 85% του συνόλου) κατόπιν ειδικής εντολής που είχε δώσει ο ΑΝΥΠΕΞ Νίκος Ξυδάκης, τον Μάιο, με αφορμή το έτος Ελλάδας – Ρωσίας.

Τέλος, με πρωτοβουλία του κ. Ξυδάκη, έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου ώστε τα προξενικά μας γραφεία στο εξωτερικό να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, πριν την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν. Στόχος είναι να αποφευχθούν φέτος τυχόν δυσλειτουργίες, που ασφαλώς έχουν αντίκτυπο. Άλλωστε αυτονόητος στόχος της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση του ΑΝΥΠΕΞ είναι να δουλέψει σωστά το σύστημα, ώστε αφενός να τηρείται η νομιμότητα, αφετέρου να στηριχθεί η ελληνική οικονομία και η βιομηχανία του τουρισμού. Υπάρχει πλέον η εμπειρία που αποκτήθηκε στη Ρωσία και μέσα στο ίδιο πλαίσιο και με την ίδια μεθοδολογία μπορούν να ενισχυθούν έγκαιρα όλες οι προξενικές μας αρχές, κατά προτεραιότητα βέβαια εκείνες που λειτουργούν σε χώρες τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα. 


Πηγή:http://money-tourism.gr/