Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη διοργάνωση της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 ως τις 18 Απριλίου 2016 και χιλιάδες επισκεπτών πέρασαν από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για ένα σύντομο … «ταξίδι» στην Ελλάδα.
Πελοπόννησος, Ήπειρος, Βόρειο & Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Κεφαλονιά, ήταν κάποιες μόνο από τις περιφέρειες και τις περιοχές στις οποίες έγινε μια 4ήμερη στάση για να γνωρίσουμε τη γαστρονομία, τον τουρισμό & τον πολιτισμό τους.
Τα τραπεζάκια της Πλακόστρωτης Πλατείας μας γέμισαν με ενθουσιώδεις επισκέπτες όλων των ηλικιών οι οποίοι γεύτηκαν, βίωσαν και αισθάνθηκαν την ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της με δωρεάν κεράσματα από τους σεφ Μιχάλη Ντουνέτα & Βασίλη Γιαννόπουλο, Μαίρη Παναγάκου, Ανδρέα Λαγό & από τη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Όσον αφορά στον Πολιτισμό και εκεί η αποστολή εξετελέσθη με μεγάλη επιτυχία… καθώς χορευτικά συγκροτήματα & μουσικοί από όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Ήπειρος, Πελοπόννησος, Πόντος) πραγματοποίησαν εκδηλώσεις οι οποίες διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους. Συνολικά 600 άνθρωποι χόρεψαν, τραγούδησαν και βρέθηκαν στη σκηνή της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» όλες αυτές τις μέρες εθελοντικά για να προβάλλουν τον πολιτισμό μέσω της δράσης τους.
Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιήθηκε συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα & το Ρόλο της Γαστρονομίας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη με σημαντικούς ομιλητές και επισκέπτες από αρκετές χώρες του εξωτερικού οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στις B2B συναντήσεις. Όσοι από τους συμμετέχοντες στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» έλαβαν μέρος στις B2B συναντήσεις δήλωσαν ότι τους άνοιξε νέες πόρτες για τα προϊόντα & τη δράση τους. Αυστραλία, Γερμανία & Κύπρος είναι κάποιες μόνο από τις χώρες στις οποίες ανέπτυξαν την προοπτική εξαγωγής οι συμμετέχοντες στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση».