ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

GBR Consulting: Οριακή αύξηση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας


Σημαντική αύξηση περίπου 23% παρουσίασαν οι διεθνείς αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2015 σε σύγκριση με το 2014. Ωστόσο, πολλοί τουρίστες ταξίδεψαν απευθείας προς τα ελληνικά νησιά χωρίς διανυκτέρευση. Ως εκ τούτου, τα επίπεδα πληρότητας σε ξενοδοχεία της Αθήνας αυξήθηκαν οριακά,ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των διαμερισμάτων σε δίκτυα, όπως την Airbnb.
Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της GBR Consulting σχετικά με τις επιδόσεις της ελληνικής ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε τον ίδιο αριθμό αφίξεων το 2015 με αποτέλεσμα μια ήπια αύξηση των επιπέδων πληρότητας.Ακόμη, οι αφίξεις στα αεροδρόμια των Δωδεκανήσων μειώθηκαν κατά 2%, στην Κρήτη κατά 0,8% και στην Καλαμάτα κατά 20%  το 2015. Η Μύκονος και η Σαντορίνη παρουσίασαν αύξηση στις διεθνείς αφίξεις κατά 15% και η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά στα Ιόνια Νησιά παρουσίασαν κατά 4% το 2015. Τα συνολικά έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο σε περιοχές θέρετρα μειώθηκαν κατά 1% το 2015 σε σύγκριση με το 2014.
Ακόμη, συνολικά 23.800.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, οι οποίοι δαπάνησαν € 13,6 δισ (εκτός των επιβατών κρουαζιέρας).Για 2016 προβλέπονται ήπιες αυξήσεις στις αφίξεις από 2% – 5% .
Σύμφωνα με το βαρόμετρο της GBR Consulting για το 2016, οι ξενοδόχοι είναι πολύ αισιόδοξοι για το 2016. Περίπου 6 από τους 10 ξενοδόχους στις πόλεις προβλέπουν βελτιώσεις τουλάχιστον 2% στα επίπεδα πληρότητας και στις τιμές των δωματίων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι ξενοδόχοι σε θέρετρα αν και οι ίδιοι είναι λίγο πιο προσεκτικοί στις προβλέψεις τους, τα στοιχεία δείχνουν μια θετική προοπτική για το 2016 με αυξήσεις στα επίπεδα πληρότητας .