ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica στην Καλαμάτα


costaneoclassica
Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica προσέγγισε εκ νέου στην Καλαμάτα την Παρασκευή  στις 9.00 και απέπλευσε στις 20.00 με προορισμό το Ναύπλιο. Το σκάφος ήλθε στο λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Νάπολη, με 1.213 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 566 άτομα, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί.
Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες όπου αποτυπώνονται αξιοθέατα και προϊόντα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι τουρίστες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, ενώ ορισμένοι είδαν με ταξί την πόλη και τη γύρω περιοχή.
Επίσης, πολλοί επισκέπτες προτίμησαν εκδρομές με τουριστικά λεωφορεία στην Αρχαία Μεσσήνη, την Πύλο κ.α