ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σύσκεψη για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας


kalamata
Σύσκεψη για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας, που θα χρησιμοποιείται από υδροπλάνα για τη διασύνδεση με άλλες περιοχές, με προφανή οφέλη για τον τουρισμό και τις συγκοινωνίες και μεταφορές, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στο δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου.
Σε αυτήν μετείχαν ο Νικόλας Χαραλάμπους και ο Δημήτρης Μουρίκης, από την εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. (Hellenic Seaplanes), στην οποία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έχει αναθέσει να συντάξει το φάκελο αδειοδότησης και να τον καταθέσει προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και αιρετοί του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη.
Από τη σύσκεψη προέκυψε πως μέχρι τις 15 Μαρτίου 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η μελέτη λειτουργίας του υδατοδρομίου. Επίσης, ξεκινούν και οι εργασίες μελετών για τις χερσαίες υποδομές.
Σημειώνεται πως τα υδροπλάνα θα προσθαλασσώνονται έξω από το λιμάνι, θα θαλασσοδρομούν και θα προσδένονται σε πλωτό προβλήτα, ενώ θα υπάρχουν χερσαίες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των επιβατών και τους αναγκαίους ελέγχους.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, υπήρξε επικοινωνία με την Πέτη Πέρκα, Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, που γνωστοποίησε ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης υδατοδρομίων.
Η λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι Καλαμάτας, με τις ανάλογες χερσαίες εγκαταστάσεις, θα συνδυασθεί με παρεμβάσεις για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής, με εφαρμογή του κανονισμού ασφαλείας ISPS.
Για το θέμα λειτουργίας υδατοδρομίων στην Ελλάδα υπάρχει κινητικότητα, καθώς οι προοπτικές είναι καλές, ενώ αναφέρθηκε πως εφόσον υπάρξει βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, υφίστανται διαθέσιμα υδροπλάνα για τη διενέργεια συγκοινωνίας.