Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Απομακρύνονται παράνομα ομπρελοκαθίσματα σε παραλία των Χανίων


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι τέσσερις επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μετά από μήνυση του Δήμου της πόλης για αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας με ομπρελοκαθίσματα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η μήνυση αφορούσε σε επτά συνολικά επιχειρηματίες, ωστόσο, ύστερα από αυτοψία στο χώρο αργά το μεσημέρι εντοπίστηκαν 4 από αυτούς. Από την έρευνα διαπιστώθηκε πλήθος παρανομιών και αυθαιρεσιών από ομπρελοκαθίσματα που είχαν τοποθετήσει συγκεκριμένοι επιχειρηματίες πέραν των ορίων που είχαν οριστεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κενός χώρος για τους λουόμενους. Ο Δήμος αναφέρει ότι οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Χανίων για τη διαχείριση των παραλιών κ. Γιώργο Φραγκεδάκη, “ο δήμος προχώρησε σε μηνύσεις, κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 4 συλλήψεις. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε την τάξη και την νομιμότητα”. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό οι έλεγχοι της δημοτικής αρχής θα συνεχιστούν και σε άλλες παραλίες.

Να τηρηθεί η νομιμότητα ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της περιοχής κ. Παναγιώτης Κόρακας ενώ νωρίτερα η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Νέας Χώρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επέρριψε ευθύνες στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, αλλά και στην νυν και πρώην δημοτική αρχή Χανίων, για την κατάσταση στην παραλία. Επίσης μίλησαν για όργιο αυθαιρεσιών σε ό,τι αφορά την κατάληψη της παραλίας από επιχειρηματίες.

Αφορμή για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή αποτέλεσε η απώλεια της “Γαλάζιας Σημαίας”, εξέλιξη που δρομολογήθηκε ύστερα από καταγγελία ξένου τουρίστα στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για την ύπαρξη της Γαλάζιας Σημαίας.

Μετά και το νέο έλεγχο επιχειρηματίες απομάκρυναν μέρος των ομπρελοκαθισμάτων που ήταν εκτός ορίου, ενώ συνεργεία του δήμου θα απομακρύνουν το σύνολο των εκτός ορίων ομπρελοκαθισμάτων. Ωστόσο από την αυτοψία προέκυψε ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της παράνομης ανάπτυξης και τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος της παραλίας από επιχειρήσεις εστίασης.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Μανώλης Κεμεσίδης ζήτησε την άμεση απομάκρυνση τους σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε θα τοποθετήσει μπάρες που θα απαγορεύουν την προσέγγιση οχημάτων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου