ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Διεθνές Συμπόσιο της UNESCO από τις 5- 7 Νοεμβρίου στην Σαντορίνη

White architecture of Oia village on Santorini island, Greece
Ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό συμπόσιο διοργανώνεται από την μοναδική παγκοσμίως έδρα της UNESCO για το κρασί στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2015 στην Σαντορίνη.  Η έδρα για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του οίνου του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας διοργανώνει κάθε χρόνο ένα επιστημονικό συνέδριο το οποίο φέτος θα γίνει στην Σαντορίνη. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Θήρας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και η Κεντρική Ένωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΚΕΟΣΟΕ).
Η θεματολογία περιλαμβάνει τους τρόπους αξιοποίησης της κληρονομιάς των αμπελοοινικών περιοχών, τους φορείς δημιουργίας τους και τους κανονισμούς που τους διέπουν, την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των αμπελουργικών παραδόσεων, την σχέση τουρισμού και οινοτουρισμού καθώς και την χρησιμότητα της προόδου στον επιστημονικό και τεχνικό τομέα για την αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών. Με βάση πολυάριθμα παραδείγματα, θα γίνει προσπάθεια να συγκριθεί η στρατηγική ανάδειξης σε πολιτισμική κληρονομιά των «αρχαίων αμπελώνων» με εκείνη των νέων οινοπαραγωγών περιοχών.
tourism today