Επιβατική Κίνηση 2015
Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η κίνηση του αεροδρομίου συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της φθάνοντας το 1.1 εκατ. επιβάτες (+24,5%) και ξεπερνώντας για πρώτη φορά μετά το 2010, το 1 εκατ. για το συγκεκριμένο μήνα.
Οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 20%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή άνοδό τους (+33,2%). Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +36% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%.
Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου πλησίασε τα 3 εκατ. (2,98 εκατ.) επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 25,7%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (+36,9%), ξεπερνώντας σημαντικά την άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+19,7%). Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 23%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +39% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%, εξέλιξη που καταδεικνύει την ανάκαμψη της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Πτήσεις 2015
Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 31.691 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, κατά +15,1% και +18,6% αντίστοιχα.