ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ΟΛΠ στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise


Στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου), η οποία έγινε στην Κωνσταντινούπολη, παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε., οι κ.κ. Γιώργος Ανωμερίτης και Σταύρος Χατζάκος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της MedCruise καθηγητή κ. Θάνο Πάλλη.

          Κύριο θέμα του ελληνικού ενδιαφέροντος για τη Συνεδρίαση αυτή υπήρξε  (α) η απόφαση συμμετοχής της MedCruise στο Forum της Posidonia Sea Tourism, που θα γίνει στις 26 και 27 Μαΐου 2015 στην Αθήνα και (β) οι διεργασίες για τη Χειμερινή Κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, για το οποίο θέμα ήδη ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει συντάξει πλήρη μελέτη.
          Ήδη για τη Χειμερινή Κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο έγινε μέσω Seatrade, το πρώτο Συνέδριο στην Καρθαγένη της Ισπανίας στις 21-22 Ιανουαρίου 2015, στο οποίο παραβρέθηκε ο κ. Θάνος Πάλλης.

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της MedCruise αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του ΟΛΠ Α.Ε. για διοργάνωση σε λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου Συνεδρίου για την ενίσχυση της κρουαζιέρας κατά τους χειμερινούς μήνες, και θα ορίσει στις επόμενες εβδομάδες τον τόπο (λιμάνι) διοργάνωσης και την αναλυτική θεματολογία του.


            Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Μια σημαντική πρωτοβουλία του ΟΛΠ Α.Ε. υιοθετείται από όλους τους φορείς ναυτιλίας και τη MedCruise. Η μελέτη του ΟΛΠ Α.Ε. για τη διοργάνωση κρουαζιέρας κατά τους χειμερινούς μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι κλιματικές συνθήκες το επιτρέπουν και η αγορά το αποδέχεται ως επέκταση των δραστηριοτήτων της έχει γίνει ήδη αποδεκτή ως βάση συζήτησης. Χώρες όπως η Ιταλία, η Μάλτα, η Κύπρος και η Τουρκία έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πολλά από τα λιμάνια τους βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό νότο. Ήδη ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει καθιερώσει ειδικό χαμηλό τιμολόγιο για τη χειμερινή κρουαζιέρα και προτίθεται από το 2016 να το επεκτείνει. Στη συζήτηση αυτή θα κληθούν να λάβουν μέρος όλοι οι φορείς τουρισμού και φυσικά η Αυτοδιοίκηση. Ένας ακόμα δρόμος ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της χώρας ξεκινάει τη ρότα του”.