ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία



Η Ελλάδα ανερχόμενος προορισμός για τους τουρίστες της Β. Αμερικής 


Η πλέον πρόσφατη έρευνα από το Fly.com, “New Year Travel Resolutions Survey”, αποκαλύπτει ότι η Αυστραλία υπερκέρασε την Ιταλία ως ο πιο επιθυμητός προορισμός των κατοίκων της Β. Αμερικής για το 2015. Ακόμη, τα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού κυριαρχούν στη φετινή σχετική λίστα, καθώς η Νέα Ζηλανδία και τα Φίτζι κατατάσσονται τρίτη και τέταρτα αντίστοιχα.


Όσον αφορά στην Ευρώπη, ο ανερχόμενος προορισμός είναι η Ελλάδα, η οποία και καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα, πίσω από την πάντα επιθυμητή Γαλλία.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα στη Γλασκώβη


Σε συναγερμό έχει τεθεί η Μεγάλη Βρετανία αφού θετική στον ιό Έμπολα διαγνώστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γλασκώβης μια νοσηλεύτρια που επέστρεψε από τη Σιέρρα Λεόνε.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ,η νοσηλεύτρια επέστρεψε στη Γλασκώβη την Κυριακή, με πτήση των βρετανικών αερογραμμών, μέσω Καζαμπλάνκας, στο αεροδρόμιο «Heathrow» του Λονδίνου.
Κ.Α.: Ψάχνουν για παράταση πριν το «switch off» από την Ε.Ε.



Στις Βρυξέλλες φτάνει εντός ημερών το αναθεωρημένο σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που ετοίμασε το δ.σ. της εταιρείας, με σκοπό να προλάβουν -αν είναι δυνατό- το άναμμα του φιτιλιού που θα πυροδοτήσει τη βόμβα ενδεχόμενης αρνητικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και με τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο σχέδιο τα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι και πάλι οριακά ως προς το ζητούμενο που είναι η κερδοφορία


 Για τελευταία φορά κατά το 2014, στην Καλαμάτα το Costa Neoromantica με 1.614 επιβάτες


Στο λιμάνι Καλαμάτας έδεσε τηνΤρίτη 30 Δεκεμβρίου, για τελευταία φορά κατά το έτος 2014, το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica. Το σκάφος κατέπλευσε στις 7.00 το πρωί και αναμένεται να αποπλεύσει στις 22.00 με προορισμό το Ναύπλιο και κατόπιν τον Πειραιά. Το κρουαζιερόπλοιο ήλθε στο λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από την Ιταλία, από το Reggio di Calabria, με 1.614 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 609 άτομα, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικανοί, Βραζιλιάνοι, Ελβετοί, Αυστριακοί και άλλοι.
Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από αιρετούς, μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και υπαλλήλους του Δήμου και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες και τοπικά προϊόντα, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας


Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο αεροδρόμιο, με κλασικές μελωδίες, με μια μαγική χριστουγεννιάτικη μπάλα που «χορεύει» και με ζωντανές χριστουγεννιάτικες φιγούρες!
Κεφάτες χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ένας χαρωπός χιονάνθρωπος, ο Καρυοθραύστης και ο τάρανδος του Άη Βασίλη, προσφέρουν κάρτες και ευχές στους επιβάτες και τους επισκέπτες, διασκεδάζουν τα παιδιά (μικρά και… μεγαλύτερα) και βγάζουν μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες!

09:30 – 14:30, Επίπεδο Αναχωρήσεων – Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης

Βράβευση της Σκιάθου από την UNESCO


Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Athens Hilton με διοργανωτές την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και το διαδικτυακό κανάλι “Via Travel”. Η UNESCO βράβευσε τη Σκιάθο για τις ενέργειές της ώστε να αναδειχθεί ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2014. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος την Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Θωμάς Κουκουλάκης από τον πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.