Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις Εν συντομία


Δημιουργία 2 τμημάτων τουριστικών προπτυχιακών σπουδών


Τη  δημιουργία δύο τμημάτων τουριστικών, προπτυχιακών σπουδών, τετραετούς κύκλου, με αντικείμενο τον τουρισμό και τη διοίκησή του, για αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με διδασκαλία στα Αγγλικά, εξήγγειλαν σήμερα μετά από συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Τα δύο τμήματα αναμένεται να λειτουργήσουν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Ρόδο και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο Ρέθυμνο.
                     

Ανοδική πορεία για τη Louis plc το 9μηνο


Σταθερά ανοδική πορεία καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Louis plc για το 9μηνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται, η γενική στρατηγική που υιοθετήθηκε τόσο από τη Louis Hotels όσο και από τη Louis Cruises, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς αναβάθμισης και ανανέωσης των ξενοδοχείων και πλοίων τους, έχει αποδώσει και τα θετικά αποτελέσματα είναι τώρα εμφανή.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος αυξήθηκε κατά την εννιαμηνία που έληξε στις 30.9.2014 κατά 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αύξησης τόσο στη Louis Cruises κατά περίπου €13,9 εκ. (+14,4%) όσο και στη Louis Hotels κατά €6,0 εκ. (+7,8%).

Νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα από τον Der Touristik
Μια νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα με την επωνυμία «Cooee» εγκαινιάζει το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο Der Touristik ως μέρος του προγράμματός του για το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα concept hotels της TUI και του Thomas Cook, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού τουριστικού περιοδικού fvw.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Γερμανίας θα προσφέρει 10 επώνυμα ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Ίμπιζα το επόμενο καλοκαίρι. Το «Cooee», που σημαίνει στη γλώσσα των Αβορίγινων της Αυστραλίας «Είμαι εδώ, πού είσαι;» χρησιμοποιείται ως επικοινωνιακό κάλεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου