ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το Google Transit και στις Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας


Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο ΟΑΣΑ αξιοποιεί σύγχρονα και καινοτόμα τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να προσφέρει στον επιβάτη τη δυνατότητα για καλύτερη συνδυασμένη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Δίνοντας νέα διάσταση στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ο Οργανισμός ανακοινώνει επίσημα τη συνεργασία του με την εταιρεία Google για την υλοποίηση της διαδικτυακής εφαρμογής εύρεσης βέλτιστης διαδρομής με χρήση Δημοσίων Μέσων Μεταφοράς, Google Transit.
Η Αθήνα, με τον ΟΑΣΑ, γίνεται μέλος ενός διεθνούς δικτύου 471 πόλεων που έχουν ήδη ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Σκοπός του Google Transit είναι η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στον προγραμματισμό των καθημερινών του μετακινήσεων με τα Αστικά Μέσα.
Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία, προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, netbook, tablet, με σύνδεση στο internet.