ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εν Συντομία

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Etihad-Alitalia


Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Etihad και της Alitalia με σκοπό της πώληση μέρους των μετοχών του  ιταλικού  αερομεταφορέα στην εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Etihad δεν επιθυμεί να αναλάβει το συνολικό χρέος της ιταλικής εταιρείας το οποίο ανέρχεται στο 1 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου..


Αντιθέτως η Etihad είναι πρόθυμη να επενδύσει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του αεροδρομίου της Ρώμης ,το οποίο θεωρεί μεγάλης σημασίας στην Ευρώπη.


H Ελλάδα σ΄ ένα μοναδικό βίντεο

Βίντεο με άρωμα... Ελλάδας παρουσιάστηκε από το Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για το κεντρικό κλιπ της καμπάνιας προώθησης της Ελλάδας για φέτος.


Το οπτικοακουστικό υλικό προβάλλει εικόνες από όλη τη χώρα. Η προβολή έγινε στην Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού των χωρών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Για να δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=O_RzdX0dkow

 

ΣΕΤΕ: Θετική για τον τουρισμό η απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων


Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται το νομοσχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, σε συνέχεια της κατάθεσης του ν/σ στη Βουλή. "Είναι βέβαιο ότι στον τομέα του τουρισμού θα υπάρξει σημαντική θετική επίδραση στην περαιτέρω ανάπτυξη του, πάντα υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης έκδοσης των αναγκαίων ορθών εφαρμοστικών διατάξεων σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού", δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.