ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη και ομιλία της Γενικής Γραμματέως της ESPO

Ημερίδα με τίτλο «1st EcoPorts Workshop on Waste Reception facilities» διοργανώνεται την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 και ώρες 10:30-15:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε.
Στην Ημερίδα που διοργανώνεται από τη Εuropean Sea Ports Organisation (ESPO) σε συνεργασία με τον ΟΛΠ ΑΕ, θα παρευρεθούν η Γενική Γραμματέας της ESPΟ,  κα  Isabelle Ryckbost    και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Anna Bodo Remijn.
Στην θεματολογία της ημερίδας εντάσσονται η πολιτική στον τομέα  της διαχείρισης των αποβλήτων πλοίων και οι εμπειρίες  των λιμένων μελών του δικτύου  ΕCOPORTS και άλλων φορέων όπως της ΜΕDCRUISE και της EUROSHORE. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί απονομή από την ESPO στον ΟΛΠ ΑΕ του επικαιροποιημένου  (αναθεώρηση έτους 2013) πιστοποιητικού περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS. Επισημαίνεται, ότι ο ΟΛΠ ΑΕ εφαρμόζει το πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS από το 2004 το οποίο έχει αναθεωρήσει έως σήμερα 3 φορές ενώ η διαδικασία πιστοποίησης υλοποιείται από τον ανεξάρτητο Διεθνή Φορέα, Lloyds Register. Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του Ο.Λ.Π.