ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία



Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Διοργάνωση B2B τουριστικής συνάντησης

  • Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο (HACT) μετά τη επιτυχία της εκδήλωσης δικτύωσης Ελλήνων επιχειρηματιών και κορυφαίων Αμερικανών Tour Operators, που διοργάνωσε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2013,  αναγγείλε τo νέo “B2B Ultimate Tourism Business Event”, που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Φεβρουαρίου 2014, στην Αθήνα.

  • Σημειώνεται ότι 11 εκατ. Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 2.500 ευρώ έναντι 600 ευρώ του Ευρωπαίου ταξιδιώτη. Δεδομένου ότι από τα 11 εκατ. Αμερικανών ταξιδιωτών, μόνο οι 300.000 επισκέπτονται την Ελλάδα, πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ταξιδιωτικής κίνησης, όπως αυτή του HACT, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των ελληνοαμερικανικών τουριστικών σχέσεων με σημαντική ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας.


Οι κρουαζιέρες είναι η Νο1 προτεραιότητα για τους εύπορους τουρίστες
Έρευνα για τις τάσεις στα ταξίδια πολυτελείας για το 2014 από την Travel Leaders Group δείχνει ότι οι κρουαζιέρες επιλέγονται από εύπορους  τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες. Συγκεκριμένα, δύο από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς πολυτελείας διεθνώς είναι οι κρουαζιέρες, οι κρουαζιέρες σε ευρωπαϊκά ποτάμια και οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.
Ακόμα, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι πάνω από το 86% των ταξιδιωτικών πρακτόρων τουρισμού πολυτελείας που ρωτήθηκαν, δηλώνουν ότι οι κρατήσεις για πολυτελή ταξίδια είναι μεγαλύτερες ή ίσες με τις κρατήσεις πέρυσι και ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτού του είδους ταξιδιού για τους τουρίστες είναι τα πολυτελή καταλύματα

 Επιτυχές το 2o Travel Massive Athens
Η δεύτερη συνάντηση του τουριστικού κλάδου στην Αθήνα - Travel Massive Athens -πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στο Impact Hub Athens στο κέντρο της Αθήνας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Travelplanet24 και το Dopios, μέσα από τη διεθνή κοινότητα του Travel Massive, η οποία δίνει την ευκαιρία να διοργανωθούν εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα για τη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων διαφόρων ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων, travel bloggers και δημοσιογράφων.
Οι συναντήσεις TravelMassive Athens ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2013 και θα πραγματοποιούνται κάθε 4 μήνες, με σκοπό να δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες του χώρου να ανταλλάσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες των δραστηριοτήτων τους.

Η Ελλάδα πρώτη σε διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ το 2013
Τη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ κατέγραψε το 2013 η Ελλάδα (11,7%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα. Το 2013 καταγράφηκαν 87,3 εκατ. διανυκτερεύσεις σε ελληνικά τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων το 79% αφορά αλλοδαπούς και το 21% Έλληνες. Σε σχέση με το 2012, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν κατά 13,2%.
Η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στην ΕΕ (11,7%) και ακολουθούν η Μάλτα (7,8%), η Λετονία (7,3%), η Βρετανία (6,5%) και η Βουλγαρία (6,2%). Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Βρετανία. Τα πέντε αυτά κράτη-μέλη αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην “ΕΕ των 28”.

 Lufthansa και Austrian Airlines συνεργάζονται με την Amadeus


H Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης και εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας, και η Amadeus, κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τη σύναψη νέας συμφωνίας μέσα από την οποία η αεροπορική εταιρεία θα δίνει την δυνατότητα στα ταξιδιωτικά γραφεία να πραγματοποιήσουν κρατήσεις θέσεων ως βοηθητική υπηρεσία στο κανάλι των ταξιδιωτικών γραφείων χρησιμοποιώντας τη λύση Airline Ancillary Services της Amadeus. Η συμφωνία, η οποία ισχύει και για τη θυγατρική της Lufthansa και εθνικό αερομεταφορέα της Αυστρίας, Austrian Airlines, σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που χρησιμοποιούν το σύστημα της Amadeus σε 63 αγορές παγκοσμίως θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κρατήσεις θέσεων για επιβάτες που ταξιδεύουν σε πτήσεις εσωτερικού ή σε Ευρωπαϊκά δρομολόγια εκ των προτέρων. Επιπρόσθετα, οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράσουν θέσεις που προσφέρουν επιπλέον χώρο για τα πόδια σε Ευρωπαϊκές και διηπειρωτικές πτήσεις.

ΟΛΠ
Ο OΛΠ Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού του Συμβούλιου αποφάσισε στο εξής, αρχής γενομένης από τα αποτελέσματα του 9μήνου 2013, να συμπεριλαμβάνει και να αναρτά προς διευκόλυνση των μετόχων και συνοπτικό Πίνακα εσόδων – εξόδων κατά κλάδο. Η ανάρτηση του συνημμένου Πίνακα αφορά τα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού του 9μήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 και συμπληρώνει τα δημοσιευθέντα ήδη στοιχεία.

Απομάκρυνση πλοίων             
Δεκαέξι (16) ακόμα ανενεργά πλοία για απομάκρυνση ως επικίνδυνων και επιβλαβών ή λόγω ακινησίας από το Λιμάνι του Πειραιά αποφάσισε η Επιτροπή του Ν. 2881/01, απόφαση η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. Ήδη βάσει του Ν. 2881/2001 κλήθηκαν όλοι οι κύριοι των πλοίων να τα απομακρύνουν και αν δεν το πράξουν εντός του μηνός, ο ΟΛΠ Α.Ε. θα προκαλέσει την εκποίησή τους μέσω ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.