ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοβουλίες HATTA για τη δραστηριοποίηση των νέων στον τουρισμό

Πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Δεκάλογος Τουριστικής Συνείδησης», ο οποίος απευθύνεται στους νέους σχολικής ηλικίας ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γ. Τελώνης: «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δίνει το έναυσμα να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης της νέας γενιάς, προκειμένου να συμβάλλει, μακροπρόθεσμα, στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού»

Ο ΗΑΤΤΑ καλεί τους νέους σχολικής ηλικίας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ομαδικά ή ατομικά) με: - σκίτσο / ζωγραφική, ή - φωτογραφία, ή – βίντεο, συνοδευόμενα από μία ή περισσότερες λεζάντες με τις οποίες θα περιγράφονται ένας ή περισσότεροι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την Τουριστική Συνείδηση.

Πλούσια δώρα θα συνοδεύσουν τα βραβεία-διακρίσεις, τα οποία θα δοθούν στους νικητές σε ειδική εκδήλωση. Η ημερομηνία έναρξης και οι όροι του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω του Τύπου.


Με τον διαγωνισμό αυτό ξεκινά μια σειρά πρωτοβουλιών με σκοπό την περαιτέρω πληροφόρηση και δραστηριοποίηση των νέων, στον τομέα του τουρισμού, με επιμορφωτικές και λοιπές δράσεις και την ανάπτυξη του εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού.