ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Emirates: "Χρυσό" το δρομολόγιο DXB-ATH-DXB, σε επίπεδο Ευρώπης!

Από τα θετικά και ευχάριστα “παράξενα” της ελληνικής αγοράς, αλλά είναι γεγονός: το δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι – Αθήνα είναι το πιο κερδοφόρο δρομολόγιο της Emirates στην Ευρώπη και η ζήτηση που υπήρξε τη φετινή θερινή περίοδο ανάγκασε την εταιρεία να προγραμματίσει επιπλέον ημερήσιες πτήσεις προς τη χώρα μας, με τις πληρότητες, τη συγκεκριμένη περίοδο, να ξεπερνούν το 90%!
Όπως ανέφερε σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας για την  Ελλάδα και την Αλβανία Mohammad Sarhan tο τελευταίο εξάμηνο η εταιρεία ενίσχυσε τη χωρητικότητα των πτήσεων (capacity) σε ποσοστό 60%, ενώ, κατά το πρώτο εξάμηνο, ο αριθμός των επιβατών ενισχύθηκε κατά 30%.

 Mohammad Sarhan
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, στο συγκεκριμένο δρομολόγιο διακινήθηκαν 122.120 επιβάτες ( 62.438 στο σκέλος Ντουμπάι-Αθήνα). 
Σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τον κ. Sarhan, καταγράφεται και στον τομέα φορτίου της Emirates: οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 10%.
Αποτέλεσμα της ζήτησης, είναι η εταιρεία να προγραμματίζει, στις 15 Σεπτεμβρίου, να φέρει ξανά στην Αθήνα για εμπορική πτήση το αεροσκάφος Α380, το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα του στόλου της.
Σημειώνεται ότι η Emirates απασχολεί συνολικά 456 Έλληνες από τους οποίους 346 αποτελούν πλήρωμα καμπίνας και 37 πιλότοι.
Ο μέσος μισθός των μελών του πληρώματος είναι 1.500-2.000 ευρώ, ενώ οι αποδοχές των πιλότων διαμορφώνονται στις 8.000 έως 10.000 ευρώ.

Κύριοι προορισμοί ενδιαφέροντος από την Ελλάδα για την εταιρεία είναι επίσης, η Αυστραλία και η Ν. Αφρική, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες κοινότητες ομογενών, η Μέση Ανατολή, τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού και η Κίνα, μαζί με άλλους προορισμούς της Άπω Ανατολής.

Πηγή:Tourim Lobby